19 Aralık 2024 Perşembe
İstanbul
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

30 yıllık Bolulu usta sırrını verdi! Böyle yapılınca kabak tatlısı ipek gibi oluyor! İşte Bolu usulü kabak tatlısı tarifi...

Bolulu ustaların kabak tatlısı reçetesi ortaya çıktı. Böyle pişirildiğinde kabak tatlısı ipek gibi oluyor ve ağızda dağılıyor. İşte karşınızda 30 yıllık Bolulu ustaların reçetesi ile kabak tatlısı tarifi...

30 yıllık Bolulu usta sırrını verdi! Böyle yapılınca kabak tatlısı ipek gibi oluyor! İşte Bolu usulü kabak tatlısı tarifi...

Kış aylarının vazgeçilmezi şüphesiz ki kabak tatlısı. Tüm Türkiye'de yapılan ama Bolu'nun meşhur kara kabağı ile lezzeti arşa çıkan bu tatlıyı bir de bu tarifle deneyin. 'Bolu'da ne yenir?' denilince akla gelen ilk lezzetlerden biri olan kara kabak tatlısını evde yapmak da son derece kolay. İşte karşınızda 30 yıllık Bolulu ustaların reçetesi ile kabak tatlısı tarifi... 

KABAK TATLISI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

👉1 adet orta boy kara kabak
👉2 su bardağı toz şeker
👉1 kase dövülmüş ceviz
👉Yarım çay bardağı su

BOLU USULÜ KABAK TATLISI NASIL YAPILIR?

1- Kabağın içini boşaltın ve dış kabuklarını soymadan üçgen şeklinde iri iri doğrayın.

2- Doğradığınız kabakları iç kısımları alta, kabukları üste gelecek şekilde tencereye dizin.

3- Kabakların üzerine toz şekeri ve suyu ekleyip kısık ateşte tencerenin kapağı kapalı bir şekilde pişirin.

4- Piştikten sonra bir gece dinlenmeye bırakın.

5- Ertesi gün üzerine dövülmüş cevizi serperek servis yapın. Arzu ederseniz tahin ile tatlınızı lezzetlendirebilirsiniz.

Son Dakika Haberleri