Yandex
28 Nisan 2025 Pazartesi
İstanbul 11°
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

32 yıllık şef yahni gibi nohut yemeğinin sırrını verdi! Yumuşacık oluyor, ağızda dağılıyor

Etli nohut yemeğini sevenler bu tarife bayılacak. Nohutu bir de böyle pişirin, yumuşacık yahni gibi oluyor. İşte 32 yıllık usta şefin sır gibi sakladığı nohut yemeği tarifi…

32 yıllık şef yahni gibi nohut yemeğinin sırrını verdi! Yumuşacık oluyor, ağızda dağılıyor

Baklagil severler için harika bir tarif: Etli nohut yahnisi! Kuşbaşı etle birleşen nohut, bu tarifle adeta lokum gibi pişiyor. Düdüklü tencerede kısa sürede hazırlanan nohut yemeği, sofralarınızın vazgeçilmezi olacak. İşte yumuşacık kıvamı ve enfes aromasıyla nohut yahnisi tarifi…

NOHUT YAHNİSİ İÇİN GEREKLİ OLAN MALZEMELER

2 su bardağı Hasata Kırşehir Koçbaşı nohut (önceden ıslatılmış)

250 gram kuşbaşı et

2 yemek kaşığı tereyağı

1 yemek kaşığı biber salçası

2 adet soğan

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı pul biber

NOHUT YAHNİSİ TARİFİ: NOHUT YAHNİSİ NASIL YAPILIR?

Nohutları bir gece önceden suya koyup ıslatın. Ertesi gün suyunu süzün.

Düdüklü tencereye kuşbaşı etleri alın, suyunu salıp çekene kadar kavurun.

Etler suyunu çektikten sonra tereyağını ve küp doğranmış soğanları ekleyin, soğanlar pembeleşene kadar kavurun.

Ardından biber salçasını ilave edip kokusu çıkana kadar karıştırın.

Önceden haşlanmış nohutları tencereye ekleyin.

Üzerini iki parmak geçecek kadar sıcak su ilave edin.

Karabiber, tuz ve pul biber ekledikten sonra düdüklü tencerenin kapağını kapatın.

Orta ateşte yaklaşık 20 dakika pişirin.

Süre sonunda kapağı dikkatlice açın, yemeği karıştırın ve sıcak servis edin.

İşte bu kadar! Yumuşacık nohut yahniniz hazır. Yanına bir pilav, bir kase turşuyla birlikte servis edebilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun, ellerinize sağlık!

Tarif