34 yıllık lokantacı açıkladı! Meğer bir kere bile doğru yapmamışız! Lokanta usülü mor lahana turşusu
Mor lahana turşusu lokantaların gözbebeği olan ve severek tükettiğimiz turşulardan biridir. Tam kıvamında mor lahana turşusunun kimsenin bilmediği bir püf noktası var. Meğer bu zamana kadar yanlış yapmışız. 34 yıllık lokantacı mor lahana turşusu yapmanın sırlarını paylaştı...
Mor lahana turşusu, lokantalarda severek tükettiğimiz ve tadına doyamadığımız turşulardan biridir. Lokanta usulü mor lahana turşusunun tarifi ise herkes tarafından merak ediliyordu. Tam kıvamında lokanta usulü mor lahana turşusu tarifini 34 yıllık lokantacıya sorduk. Meğer mor lahana turşusu yapmanın kimsenin bilmediği gizli bir malzemesi ve yöntemi varmış. İşte 34 yıllık ustasından lokanta usulü mor lahana turşusu tarifi...
MOR LAHANA TURŞUSU TARİFİ
Malzemeler
1 mor lahana
1 yemek kaşığı limon tuzu
1 su bardağı üzüm ya da elma sirkesi
1 yemek kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
Üzerini geçecek kadar ılık su
Hazırlanışı
1. Lahanayı dörde bölerek ince ince doğrayın.
2. Üzerine tuz ve limon tuzunu dökerek yoğurmaya başlayın. 10 dakika boyunca mor lahanalar yumuşayana kadar yoğurun.
3. Lahanaları 10 dakika dinlendirin. 10 dakika sonra lahanaların üzerine sirkeyi ve şekeri ekleyerek karıştırın.
4. 34 yıllık lokantacının tarifine göre, lahanaları uygun kaplara aldıktan sonra üzerini geçecek kadar ılık su eklemek gerekiyor. Ilık su mor lahananın daha çabuk fermente olmasını sağlıyor.
5. Lokanta usulü mor lahana turşunuzun kapaklarını iyice kapatarak ters çevirin. 3 gün dinlendikten sonra turşunuz hazır.