03 Kasım 2024 Pazar
İstanbul 12°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

35 yıllık ustası puf puf kabaran köftenin sırrını paylaştı: ne soda ne de karbonat! Köfteye yarım limon kabuğu rendelerseniz...

Puf puf kabaran köfte için bu zamana kadar bildiğiniz bütün püf noktalarını unutun. 35 yıllık ustasından aldığımız tarife göre, puf puf kabaran köfteler için tek ihtiyacınız olan malzeme yarım limon kabuğu rendesi. Nasıl mı? İşte puf puf kabaran köfte tarifi...

35 yıllık ustası puf puf kabaran köftenin sırrını paylaştı: ne soda ne de karbonat! Köfteye yarım limon kabuğu rendelerseniz...

Lokantalarda yediğimiz puf puf kabarmış, içi sulu dışı pofuduk köfteleri evde yapmayı hepimiz denemişizdir. Puf puf kabaran kıyma köfteler elde etmek için birçok tarif olsa da, 35 yıllık ustasından aldığımız bu tarifi hiç duymadınız. 35 yıllık ustası Halit Usta, puf puf kabaran köfte yapmak için sodaya ya da karbonata gerek olmadığını söylüyor. Ustaya göre, yarım limon kabuğu rendesi puf puf kabaran köfte için yeterli. İşte puf puf kabaran köfte tarifi...

PUF PUF KABARAN KÖFTE TARİFİ

Malzemeler

35 yıllık ustası puf puf kabaran köftenin sırrını paylaştı ne soda ne de karbonat! Köfteye yarım limon kabuğu rendelerseniz...

300 gram kıyma
2 adet soğan
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı karabiber
Yarım paket kabartma tozu
Yarım çay bardağı galeta unu
Yarım limon kabuğu rendesi

Hazırlanışı

1. Köfte harcı için yoğurma kabına kıyma, limon kabuğu rendesi, galeta unu, rendelenmiş soğan, baharatlar ve tuzu alarak tüm malzemeler birbirine geçene kadar yoğurun.

Ne kadar iyi yoğurursanız, limon rendesi asitini salar ve köftenizin o kadar puf puf kabarmasını sağlar.

2. Hazırladığınız köfte harcını yarım saat buzdolabında dinlendirin.
3. Buzdolabında dinlendikten sonra köfte harcından parçalar kopararak yuvarlayın. Köfte şeklini vermek için avucunuzla hafifçe bastırın.
3. Kızgın yağda köfteleri iyice kızartın.

Bu aşamada kızgın yağa bir tatlı kaşığı un serpmek, köftelerinizin puf puf kabarmasını sağlayacaktır.

4. Köftelerin önünü ve arkasını iyice kızartın. 35 yıllık ustasından aldığımız puf puf kabaran köfte tarifimiz hazır. Afiyet olsun!

Köfte