21 Kasım 2024 Perşembe
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

4 buzdolabı sayesinde 3 ton gıda çöp olmaktan kurtuldu

Cenevre’de gıda israfı Free-Go ile azalıyor. Şehrin farklı noktalarına yerleştirilen 4 buzdolabı ile 3 tondan fazla gıda kurtarıldı

4 buzdolabı sayesinde 3 ton gıda çöp olmaktan kurtuldu

İsviçre'nin Cenevre kenti, başlatılan Free-Go projesi ile gıda israfının önüne geçti

Cenevre'nin farklı noktalarına yerleştirilen 4 buzdolabı sayesinde yılda 3 tondan fazla gıda, ihtiyaç sahipleriyle buluşturuldu. Restoran ve evlerde kalan fazla gıdaların konulduğu buzdolapları sayesinde ihtiyaç fazlası gıdalar kullanıma sunuluyor.

GIDA ATIKLARININ YÜZDE 40'I EVLERDEN

Proje hakkında Anadolu Ajansı’na konuşan Free-Go Proje Direktörü Marine Delevaux, “İsviçre'deki gıda atıklarının yüzde 40'ı evlerden geliyor. Bu da yıllık kişi başı 100 kilogram gıda atığının çıktığı anlamına geliyor. Öte yandan bu atıkların yüzde 80'nin önüne geçilebileceğini biliyoruz. Projenin ana mesajı Free-Go buzdolaplarını kullanmanın bir vatandaşlık görevi olduğunu göstermek ve kişinin sosyal statüsü ne
olursa olsun gıda israfından kaçınması gerektiğini anlatmak” diye konuştu.

BUZDOLAPLARININ YERİ BÖYLE SEÇİLDİ

Geçen yılın yaz mevsiminde projeyi hayata geçirdiklerini paylaşan Delevaux, buzdolaplarını sokaklara rastgele koymadıklarını, insanların kolay bir şekilde ulaşabilecekleri ve sosyalleştikleri bölgeleri seçtiklerini ifade etti.

Gıda Buzdolabı gıda israfı