40 dakikada sofra hazır! 24 Mart 2024 iftar menüsü...
Orucun açıldığı iftar sofraları için pratik ve lezzetli tarifler aranıyordu. İftar menüsü arayanlar için sadece 40 dakikanızı alacak 4 çeşit yemek içeren iftar menüsünü derledik. İşte 24 Mart Pazar iftar menüsü...
İftar sofralarını neşeli hale getiren sadece kalabalık olması değil, aynı zamanda lezzetli menülerdir. Ramazan ayını şenlendirecek iftar sofraları için hem pratik hem de lezzetli menüler aranıyordu. 24 Mart Pazar akşamı iftar menüsünü sizin için hazırladık. 4 çeşit yemekle süslediğimiz menüyü hazırlamak yalnızca 40 dakikanızı alacak. İşte 24 Mart 2024 iftar menüsü...
24 MART 2024 İFTAR MENÜSÜ
SÜTLÜ MERCİMEK ÇORBASI
MALZEMELER
1 adet soğan
1 adet patates
1 su bardağı mercimek
2 yemek kaşığı un
1 su bardağı süt
Tuz
Su
1 adet sarımsak
1 adet bulyon
HAZIRLANIŞI
Soğan, patates, sarımsak doğranıp sıvı yağda un ile kavrulur.
Üzerine mercimeği de ekleyip kavurmaya devam ediyoruz.
Üzerine sıcak su ve bulyonu da ekleyip patatesler yumuşayıncaya kadar pişiriyoruz.
Piştikten sonra blenderdan geçirip üzerine sütü ilave edip tuzunu ayarlayıp bir taşım kaynatın.
Üzerine nane ve zeytinyağı ilave edip servis edebilirsiniz.
FIRINDA SOSLU SEBZELİ KÖFTE
MALZEMELER
Köfte için
Yarım kilo kıyma
1 adet yumurta
1 adet soğan
1 diş sarımsak
2 dilim bayat ekmek içi ya da 3 yemek kaşığı galeta unu
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
1 tatlı kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karbonat
Diğer malzemeler
3 adet patates
3 adet patlıcan
20-30 tane sivri biber
Sos malzemeleri
4 adet domates
2 yemek kaşığı domates salçası
1 adet et bulyon (Tercihen)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı kekik
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı karabiber
1 çay bardağı sıvı yağ
HAZIRLANIŞI
Öncelikle köftemizi hazırlamaya başlıyoruz. İlk olarak kıyma hariç tüm malzemeleri bir kapta karıştırıyoruz.
Üstüne kıymamızı da ekleyip yaklaşık 15 dakika kadar güzelce yoğuruyoruz ve malzemelerin iç içe geçmesini sağlıyoruz.
Yoğurmuş olduğumuz köftenin üzerini örtüp dolapta dinlenmeye bırakıyoruz.
Bu arada patateslerimizi ve patlıcanlarımızı küp küp kesip kızgın yağda kızartıyoruz.
Bir parmak boyunda doğradığımız biberlerimizi de kızartıp tüm sebzeleri bir kenara alıyoruz.
Ardından kıymamızı dolaptan alıp top top şekiller yapıp onları da kızartıyoruz.
Ardından sos için domatesimizi rendeleyip ya da rondodan geçirip tavamıza alıyoruz.
Üzerine baharatları, tercihe göre bulyonu, salçayı ve yağımızı da ekleyip üstüne bir bardak su ilave edip kaynayana kadar pişiriyoruz.
Kaynayan sosumuzu ocaktan alıyoruz.
Borcamın en dibine patatesleri, üstüne patlıcanları yerleştiriyoruz.
Üstüne köftelerimizi de yerleştiriyoruz ve en üste biberleri koyuyoruz.
Kaynayan sosumuzu da tüm sebzelerin üstüne dökerek önceden ısıtılmış 180 derecede fırında 15 dakika kızartıyoruz. Afiyet olsun!
HAVUÇ TARATOR
MALZEMELER
4-5 adet büyük boy havuç
Az tuz
Sıvı yağ
Sosu için;
1 kase yoğurt
2 diş sarımsak
Tuz
2 yemek kaşığı mayonez
Üzeri için;
1 yemek kaşığı tereyağ
Toz kırmızı biber
Pul biber
HAZIRLANIŞI
Havuçları temizleyip rendeleyin.
Tavaya sıvı yağ alın havuçları ekleyip biraz tuz serpin.
Arada karıştırarak pişirin.
Ocaktan alın soğumaya bırakın.
Bir kaseye yoğurdu koyup üzerine diğer malzemeleri de ekleyip iyice karıştırın.
Soğuyan havuçların üzerine döküp karıştırın.
Servis tabağına alın üzeri için tavaya tereyağını eritip içine toz biber ve pulbiber ekleyip karıştırın havuç taratorun üzerinde gezdirin. Afiyet olsun.
KÖRİ SOSLU MAKARNA
MALZEMELER
Haşlamak için:
1 paket makarna
2 litre su
1 tatlı kaşığı tuz
Sosu için:
1 çay bardağı sıvı yağ
1 orta boy soğan
1 kutu sıvı krema
1 tatlı kaşığı köri
HAZIRLANIŞI
1 paket makarnayı 2 litre su ve 1 tatlı kaşığı tuz ile 15 dakika haşlayalım.
Haşlanan makarnayı süzgece dökelim.
Suyundan bir çay bardağı ayıralım, ayrı bir tencereye 1 çay bardağı sıvı yağı alalım.
1 orta boy küçük küçük doğranmış soğanı ekleyip hafif kavuralım .
Üzerine 1 kutu sıvı kremayı ve 1 tatlı kaşığı köri ekleyip haşladığımız makarnayı ve ayırdığımız bir çay bardağı suyunu ilave edip karıştıralım.
Ocaktan alalım ,servis tabağına alalım ,üzerine rendelenmiş kaşar koyalım ,servis edelim afiyet olsun.