23 Aralık 2024 Pazartesi
İstanbul
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

40 yıllık aşçı gibi pişireceksiniz! Karnıyarık tarifi nasıl yapılır?

Sofralarınızı leziz bir karnıyarıkla taçlandırmaya ne dersiniz? 40 yıllık aşçı gibi pişireceksiniz! Karnıyarık tarifi nasıl yapılır? İşte lokanta usulü karnıyarık tarifinin püf noktası!

40 yıllık aşçı gibi pişireceksiniz! Karnıyarık tarifi nasıl yapılır?
A+ A-

 

Esnaf lokantalarından tutun da en güzel restoranlara kadar pek çok mekanda servis edilen ve çoğu kişinin ilk siparişi arasında yer alan karnıyarığın pek çok tüyosu bulunuyor. Biz de sizler için bunlardan birkaçını derledik. İşte size lezzetten parmaklarınızı ısırtacak tarif…

KARNIYARIK TARİFİ İÇİN MALZEMELER

 

KARNIYARIK İÇİN:

7 adet orta boy patlıcan
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 adet büyük boy kuru soğan
2 adet yeşil biber(iç harcı için)
350 gram kıyma
2 diş sarımsak
1/2 tatlı kaşığı biber salçası
1/2 tatlı kaşığı domates salçası
1 çay kaşığı tuz
1çay kaşığı karabiber
2 adet domates
6 adet orta boy yeşil sivri biber
1 avuç maydanoz

KIZARTMAK İÇİN:

1 su bardağı ayçiçek yağı

  • Karnıyarığın en önemli püf noktası patlıcanları tuzla suda bekletmektir. Bu işlem patlıcanların acısını alır.

KARNIYARIK NASIL YAPILIR?

Bol suda yıkadığınız patlıcanları, pijamalı şekilde soyun ve tuzlu suda bekletin.

3 yemek kaşığı zeytinyağını bir tavada kızdırın. Yemeklik doğradığınız 1 adet soğanı da üzerine ekleyip pembeleşene kadar kavurun. 2 adet doğranmış yeşil biberi ilave edip kavurmaya devam edin.

350 gram orta yağlı kıymayı da ekleyin ve kavrulmakta olan soğanlarla birlikte renk alıp, suyunu çekene kadar pişirin.

Aralarda karıştırıp pişirme işlemine devam ederek sırasıyla; 2 diş sarımsak, yarım tatlı kaşığı domates salçası, yarım tatlı kaşığı biber salçası, 1'er çay kaşığı tuz ve karabiber ekleyin.

2 adet küp doğranmış domatesi ekleyin, 5 dakika kadar pişirdikten sonra ocağın altını kısın ve bir avuç doğranmış maydanozu ekleyip son kez karıştırarak ocaktan alın.

Acısını alıp, pijamalı soyduğunuz 6 adet patlıcanı kızartın.

Fırına dayanıklı bir kaba yerleştirin.

Orta kısımlarından patlıcanları yarın.

Hazırladığınız iç harçtan bol bol ekleyin.

Patlıcanların üzerine birer cherry domates ve biber dilimleri ekleyin.

Karnıyarıkları önceden ısıtılmış 170 derece fırında 20-25 dakika kadar pişirdikten sonra, sıcak olarak, dilerseniz tereyağlı pirinç pilavı eşliğinde servis edin, afiyet olsun!

Kaynak: Yemek.com

Derleyen: Aydinlik.com

Son Dakika Haberleri lokanta yemekleri karnıyarık karnıyarık tarifi