22 Kasım 2024 Cuma
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

40 yıllık fırıncı ekmekleri bayatlamadan saklamanın yollarını paylaştı! İnce ince dilimledikten sonra...

Fırından yeni çıkmış, mis gibi kokan taptaze ekmekleri kim sevmez ki? Ama bu lezzetli ekmeklerin raf ömrü pek de uzun olamayabiliyor. Çoğu evde ekmekler hızla bayatlayıp küflenebiliyor. Ancak doğru saklama koşulları ile ekmekleri uzun süre taze tutmak sizin elinizde!

40 yıllık fırıncı ekmekleri bayatlamadan saklamanın yollarını paylaştı! İnce ince dilimledikten sonra...

Mis gibi kokusu ve tadıyla ekmek, her öğünün olmazsa olmaz yiyeceği. Fakat ekmek içeriğindeki maddeler sebebiyle uzun süre taze kalamıyor. Ekmeğin temel maddesi olan maya, hava ile temas ettiğinde küf oluşumuna davetiye çıkarabiliyor. Gel gelelim, uygulayabileceğiniz birkaç basit öneri sayesinde ekmeklerinizi daha uzun süre taze tutmanız mümkün. İşte o öneriler...

EKMEĞİN KÜFLENMEDEN BAYATLAMADAN UZUN SÜRE TAZE KALMASINI SAĞLAYAN ÖNERİLER

Ekmeğinizi dondurucuda saklayın

Eğer taze ekmeği hemen tüketmeyecekseniz en iyi saklama yöntemi ekmeği dondurmak. Ekmeğin dondurulması bayatlamayı yavaşlatacağı gibi küf oluşumu riskini de tamamen ortadan kaldırabilir. Peki, ekmeğinizi dondurucuya koyarken nelere dikkat etmelisiniz? Taze ekmeği bir buzdolabı poşetine koyun ve poşetin içinde mümkün olduğu kadar az hava bırakmaya çalışın. Ekmeğinizi tost yapmak için kullanmak istiyorsanız buzdolabı poşetine koymadan önce mutlaka dilimleyin. Kullanmak istediğiniz ekmeği dondurucudan çıkardıktan sonra 20-30 dakika boyunca oda sıcaklığında çözebilir ya da fırın yardımı ile ısıtabilirsiniz.

Sıcak ekmeği kâğıda sarmayın

40 yıllık fırıncı ekmekleri bayatlamadan saklamanın yollarını paylaştı! İnce ince dilimledikten sonra... - Resim : 1

Fırından yeni çıkmış, buharı üstünde bir ekmekle kendinize leziz mi leziz bir sandviç yaptınız. Ama ekmeğin yarısı da arttı. Kalan bu yarım ekmeği hemen bir kâğıda ya da plastik poşete sarmamalısınız. Çünkü ekmekten yayılmakta olan buhar, kapalı bir ortamda nemin yoğunlaşmasına ve taze ekmeğin yapısının bozulmasına yol açar. Ekmeğinizi oda sıcaklığında bir süre bıraktıktan sonra tercihinize göre ya plastik ve hava geçirmeyen bir poşette ya da kâğıt keselerde saklayabilirsiniz.

Ekmek sepeti kullanın

"Ekmekleri dondurmakla uğraşamam." diyorsanız daha kısa vadeli bir çözüm de var. Evinizde sık sık ekmek tüketiliyorsa ekmek sepeti mutfağınızın en değerli yardımcılarından olabilir. Yemeklerden sonra arta kalan ekmekleri tezgâhın ya da buzdolabının üstünde tutmak yerine üstü kapalı ekmek sepetlerine koyabilirsiniz. Az da olsa hava akışı sağlayan ekmek sepetleri sayesinde hem ekmekler dış etkenlerden korunacak hem kısa süreliğine de olsa çıtır çıtır kalmaya devam edecek.

Son Dakika Haberleri