40 yıllık ustaların bile bilmediği Ezogelin çorbası tarifi!
Türk mutfağının vazgeçilmez çorbalarından biri olan ezogelin çorbasının bu tarifi favoriniz olacak. Yanına her türlü yemek yakışacak. İşte o çok merak edilen, 40 yıllık ustaların bile bilmediği ezogelin çorbası tarifi!
Yayınlanma:
Güncellenme:
Bağlantıyı Kopyala
A+
A-
Türk mutfağına özgü ve çok lezzetli olan ezogelin çorbasının tarifini sizlerle paylaşacağız. Ezogelin çorbasının yanına hangi yemeği yaparsanız yapın emin olun çok yakışacaktır. O sebepten bu çorbayı dilediğiniz zaman yemeklerinizin yanına yapabilirsiniz. İçerisindeki bakliyatlar, sebzeler, sosu hepsi bir araya geldiğinde vazgeçilmez bir çorba haline gelir. Özellikle kışa çok yakışan bu çorbayı bir de bu tariften denemenizi öneriyoruz. İşte 40 yıllık ustaların bile bilmediği ezogelin çorbası tarifi!
EZOGELİN ÇORBASI TARİFİ
GEREKLİ MALZEMELER
- 2 çay bardağı kırmızı mercimek
- 3 yemek kaşığı pirinç
- 2 yemek kaşığı bulgur
- 1 adet kuru soğan
- 1 tatlı kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 9 su bardağı sıcak su
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım limon suyu
- 1 tatlı kaşığı pul biber
YAPILIŞI
- Öncelikle geniş bir tencerede su kaynatın. Üzerine yıkayıp suyunu süzdüğünüz kırmızı mercimeği aktarın.
- Ardından pirinç, bulgur ve tuzu da ekleyin. Yaklaşık 35 dakika pişirin.
- Ayrı bir tavada tereyağını eritin ve soğanı ekleyip kavurun.
- Kavrulan soğanlara domates salçasını ve naneyi de ekleyip kavurmaya devam edin.
- Bakliyatları kaynattığınız tencereye kavrulan salçalı soğan karışımını dökün ve çorbayı 10 dakika daha pişirin.
- Limon suyu ve pul biberle servis edin.