22 Eylül 2024 Pazar
İstanbul 19°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

42 yıllık aşçı sırrını paylaştı! Patlıcanı böyle kızartırsanız asla yağ çekmiyor...

Tüm sofraların vazgeçilmez lezzeti olan patlıcan için bu sır yemeklerinizin lezzetine lezzet katacak! Kızartırken fazla yağ çekmesi, acı olması ile ağızda kalan o tadı gibi birçok yönü ile pişirmede ustalık isteyen patlıcanlara çözüm haberimizin devamında...

42 yıllık aşçı sırrını paylaştı! Patlıcanı böyle kızartırsanız asla yağ çekmiyor...

Her evde sevilerek tüketilen, çeşit çeşit yemekleri ile damaklarda ayrı bir lezzet bırakan patlıcanın pişirmesi oldukça zordur. Özellikle kızartmasında ev hanımlarının en çok şikayet ettiği nokta olan patlıcanın fazla yağ çekmesi tüm yemeğin tadını tuzunu kaçırmaktadır. Bununla beraber bazı patlıcanların acı çıkması da yine güzelim yemeği rezil eden noktalardan olmaktadır. Tüm bu sorunlara çözüm olacak püf noktalar, ünlü aşçıların yemeklerine taş çıkartacak lezzetin tarifi nedir?

PATLICAN KIZARTMASININ FAZLA YAĞ ÇEKMESİNE SON!

Kızartması oldukça sevilen patlıcanların fazla yağ çekmesi herkes için keyifsiz bir durumdur. Patlıcanların yağ içerisine atıldıktan sonra gerekenden fazla yağ çekmesini önlemek, fazla yağ çekmeden normal bir kıvamda kızaran patlıcanın lezzetine doymak çok mu zor? Bu sırlar ile değil!

Kızartmak için ayırdığınız ve hazırladığınız patlıcanlarınızı öncelikle yıkadıktan sonra güzel bir şekilde kurulamanız gerekmektedir. Kurulamanın iyi yapılmaması hem kızgın yağ içerisinde size farklı meşakkatler çıkaracak hem de patlıcanınızın istediğiniz gibi kızarmamasına sebep olacaktır. Güzelce yıkanıp kurulandıktan sonra patlıcanları istediğiniz gibi dilimleyebilirsiniz.

42 yıllık aşçı sırrını paylaştı! Patlıcanı böyle kızartırsanız asla yağ çekmiyor... - Resim : 1

İster yuvarlak ister uzunca dilimlediğiniz patlıcanlarınızı yağın içerisine atmak için yağın iyice kızmasını beklemeniz gerekmektedir. Aslında işin tüm püf noktası buradadır. İyice kızmasını beklemeden attığınız patlıcanlarınız hem çok yağ çekecek hem de istediğiniz gibi kızarmayacaktır. Ancak kızgın yağa attığınız patlıcanlarınız kolayca ve fazla yağ çekmeden pişecektir. Kızarma sonrasında kalan yağı ise dilerseniz havlu kağıt yardımı ile alabilirsiniz.

PATLICAN ACILIĞINI GİDERECEK SIR NE?

İkinci bir sıkıntı olarak patlıcanın acı olması da yemeklerin lezzetini kaçırmaktadır. Bu sorunun ise çözümü oldukça basittir. Acı olan patlıcanların yemek pişirilemeden önce en az yarım saat kadar tuzlu su içerisinde bekletilmesi patlıcanların acılığını alacaktır. Tuzlu su içerisinde bekletilen patlıcanlar acılığını bırakacak ve yemekleriniz yine çok lezzetli olacaktır.

Patlıcan