23 Aralık 2024 Pazartesi
İstanbul 14°
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

45 yıllık lokantacı açıkladı! Meğer bulgur pilavını bir kere bile doğru yapmamışız... Bulgur pişirmeden önce yıkanmalı mı?

Her daim mutfaklarımızda yerini alan bulgur, yediden yetmişe herkesin en sevdiği bakliyatların başında geliyor. İster pilavını yapın ister fellah köftesini, bulgurun yer aldığı her tarif damağımızda iz bırakıyor. Peki bulgur yıkamadan da tüketilebilir mi? Bu sorunun cevabını haberimize taşıyoruz…

45 yıllık lokantacı açıkladı! Meğer bulgur pilavını bir kere bile doğru yapmamışız... Bulgur pişirilmeden önce yıkanmalı mı?

Onlarca tarifin vazgeçilmez ürünlerinden olan bulgur, iki farklı şekilde mutfaklarımıza taşınıyor. Biri ince bulgur, diğeri ise kalın bulgur. İnce bulgur genellikle kısır, köfte veya salatalarda kullanılırken kalın bulgur daha çok pilav ve çorbalarda tercih ediliyor. Her iki türlü de lezzeti tartışılmaz olan bulgurun nasıl hazırlanması gerektiği ise tam bir merak konusu. Yapısı gereği ince bulgur daha çok su çekerken kalın bulgurda bu durum farklı. Bu nedenle de kalın bulgurun pişme süresi daha uzun olabiliyor. Peki bulgur yıkanmalı mı yoksa yıkanmadan da tüketilebilir mi? İşte bu sorunun cevabını sizler için yanıtladık…

BULGUR PİŞİRİLMEDEN ÖNCE YIKANMALI MI?

Bulgur, uzun bir hazırlanma aşamasından geçerek raflardaki yerini alır. Üretim aşamasında çoğu zaman yıkanıp kurutulduktan sonra paketlenen bulgurun nasıl tüketilmesi gerektiği ise hâlâ bir tartışma konusu. Paketlenmeden önce yıkanıp kurutulduğu için birçok insan bulgurun tüketim aşamasında yıkanmaması gerektiğini düşünüyor. Nitekim ince bulgur suya biraz bile olsa temas ettiği takdirde hemen şişmeye başlıyor. Bu nedenle yıkanmasına hiç gerek yok. Kalın bulgur da temizliğinden şüphe duyulmayan durumlarda yıkanmadan rahatlıkla yemeklerde kullanılabiliyor.

BULGUR NASIL YIKANMALI?

Aslında bulguru yıkamadan da gönül rahatlığıyla tüketebilirsiniz. Ancak hijyenle alakalı bir soru işaretine yer bırakmak istemiyorsanız elbette bulguru yıkayarak da kullanmak mümkün. Bu durumda kalın bulguru birkaç kez sudan geçirdikten sonra iyice kurutmanız ve sonrasında yemeklere eklemeniz öneriliyor. İnce bulgur ise hemen şiştiği için yalnızca bir kez sudan geçirildikten sonra kullanılmaya hazır hale geliyor. Bu noktada kararı size bırakıyoruz. Şimdiden afiyet olsun!

Son Dakika Haberleri bulgur pilavı BULGUR PİŞİRMEDEN YIKANIR MI BULGUR YIKANIR MI