22 Kasım 2024 Cuma
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

45 yıllık pastaneci sırrını açıkladı! İşte pastane usulü supangle tarifi

Supangle oldukça lezzetli bir tatlı olsa da, kıvamını tutturmak oldukça zordur. Supanglenin kıvamını tutturmak pastanecilerin gizli sırrıydı. Sizin için püf noktasıyla beraber supangle tarifini derledik...

45 yıllık pastaneci sırrını açıkladı! İşte pastane usulü supangle tarifi

Pastane usulü supangle tarifi, tatlı sevenlerin favori tariflerinden biridir. Bu tarif, misafirlerinizi etkilemek ve damaklarını şımartmak için mükemmel bir seçenektir. Pastane usulü supaglenin kıvamını tutturmak ise oldukça zordur. 45 yıllık pastaneci, pastane usulü supanglenin en önemli sırrını açıkladı: 1 bardak buzlu su. Supanglenin üzerine eklenen buzlu su, kıvamını tutturamayanların kurtarıcısı olacak. İşte 45 yıllık ustasından pastane usulü supangle tarifi...

PASTANE USULÜ SUPANGLE TARİFİ

MALZEMELER

45 yıllık pastaneci sırrını açıkladı! İşte pastane usulü supangle tarifi

1 litre süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı kakao
1 yumurta sarısı

Piştikten sonra:

1 dolu yemek kaşığı tereyağ
120 gram bitter çikolata

Soğuduktan sonra:

1 su bardağı buzlu su

HAZIRLANIŞI

1. Tencereye şeker, nişasta ve kakaoyu alıp karıştırın. Malzemeler iyice karışınca kısık ateşte pişirmeye başlayın.
2. Yumurta sarısını ekleyerek karıştırmaya devam edin.
3. Bir litre sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edin.
4. Orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
5. Pişen muhallebiyi ocaktan alın ve içerisine tereyağ ve çikolatayı ekleyip karıştırın.
6. Muhallebi soğuyana kadar karıştırmaya devam edin.
7. Soğuyan muhallebinin içine buz gibi soğuk suyu ilave edin. Bu püf noktası supanglenizin pastane usulü lezzetinde olmasını sağlayacak.
8. Muhallebiyi son kez iyice çırpın. Su ile iyice bütünleşen muhallebiyi kuplara ya da kaselere aktarın. Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin.

Afiyet olsun!

Tatlı pastane usulü supangle tarifi supangle tarifi