45 yıllık pastaneci sırrını açıkladı! İşte pastane usulü supangle tarifi
Supangle oldukça lezzetli bir tatlı olsa da, kıvamını tutturmak oldukça zordur. Supanglenin kıvamını tutturmak pastanecilerin gizli sırrıydı. Sizin için püf noktasıyla beraber supangle tarifini derledik...
Pastane usulü supangle tarifi, tatlı sevenlerin favori tariflerinden biridir. Bu tarif, misafirlerinizi etkilemek ve damaklarını şımartmak için mükemmel bir seçenektir. Pastane usulü supaglenin kıvamını tutturmak ise oldukça zordur. 45 yıllık pastaneci, pastane usulü supanglenin en önemli sırrını açıkladı: 1 bardak buzlu su. Supanglenin üzerine eklenen buzlu su, kıvamını tutturamayanların kurtarıcısı olacak. İşte 45 yıllık ustasından pastane usulü supangle tarifi...
PASTANE USULÜ SUPANGLE TARİFİ
MALZEMELER
1 litre süt
1 su bardağı şeker
3 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı kakao
1 yumurta sarısı
Piştikten sonra:
1 dolu yemek kaşığı tereyağ
120 gram bitter çikolata
Soğuduktan sonra:
1 su bardağı buzlu su
HAZIRLANIŞI
1. Tencereye şeker, nişasta ve kakaoyu alıp karıştırın. Malzemeler iyice karışınca kısık ateşte pişirmeye başlayın.
2. Yumurta sarısını ekleyerek karıştırmaya devam edin.
3. Bir litre sütü yavaş yavaş ekleyerek karıştırmaya devam edin.
4. Orta ateşte koyulaşana kadar karıştırarak pişirin.
5. Pişen muhallebiyi ocaktan alın ve içerisine tereyağ ve çikolatayı ekleyip karıştırın.
6. Muhallebi soğuyana kadar karıştırmaya devam edin.
7. Soğuyan muhallebinin içine buz gibi soğuk suyu ilave edin. Bu püf noktası supanglenizin pastane usulü lezzetinde olmasını sağlayacak.
8. Muhallebiyi son kez iyice çırpın. Su ile iyice bütünleşen muhallebiyi kuplara ya da kaselere aktarın. Buzdolabında en az 3-4 saat dinlendirin.
Afiyet olsun!