7 bölgede, 7 kıtada ‘Aydınlık’
Aydınlık'ın güçlü yazar kadrosu artık e-gazeteyle de evlerinize konuk oluyor. Yazarlarımız atılan adımın özellikle karantina günlerinde Aydınlık'a ulaşamama sorununu ortadan kaldırmasından memnun. Bir de çağrıları var: Gel sen de e-Aydınlık abonesi ol.
Okurlarımızın e-Aydınlık uygulamamıza ilgisi artarak devam ediyor. Uygulamayı değerlendiren yazarlarımız, Aydınlık’ın 100 yıla dayanan tecrübesiyle hem basın sektörüne öncülük ettiğini, hem de geleceği öne çektiğini vurguladı, abonelik çağrısı yaptı.
Günlük bayi satışlarımızın yanında değerli okurlarımıza özellikle karantina günlerinde ulaşabilmek için geliştirdiğimiz e-Aydınlık’a yazarlarımızdan destek yağdı. Cengiz Çakır e-Aydınlık’la gazeteye her yerden ulaşılabileceğini, Mehmet Akkaya Aydınlık’ın tecrübesini ortaya koyduğunu vurguladı. Serhan Bolluk dünyadaki büyük değişimle ilgili doğru haberler için Aydınlık’ın çok gerekli olduğunu söylerken, M. Bülent Kırmacı “7 bölgemizde, 7 denizde, 7 kıtada aynı anda, 'aynıyla vaki', ‘Aydınlık’ diyoruz” ifadelerini kullandı.
İşte Aydınlık yazarlarının o mesajları:
‘AYDINLIK GELECEĞİ ÖNE ÇEKİYOR’
E. TÜMAMİRAL CEM GÜRDENİZ: e-Aydınlık dışarıya çıkamayan gazeteyi fiilen elinde tutamayan kitlelere en pratik en ekonomik, gazeteye erişim yolu sağlıyor. Günümüzde dijital teknoloji artık günlük hayatın ayrılmaz bir parçası. Kanaatimce Aydınlık gazetesi gelecekte olacak olanı Kovid-19 salgını neticesinde öne çekiyor. Şu an geleceği yaşıyoruz. Ben de Aydınlık’ın dijital kopyasını etkinlikle kullanıyorum. Çok memnunum.
SERHAN BOLLUK: Dünyadaki büyük değişimin birkaç merkez ülkesinden biri Türkiye. Türkiye’de doğru haber alabileceğimiz kaynaklar çok sınırlı. Ne yazık ki Atlantik'in medyadaki etkisi henüz kırılmadı. Hatta en güçlü olduğu yer diyebiliriz. Bu şartlarda Aydınlık Gazetesi hele bugün çok lazım. Eğer yaşanan büyük değişimleri zamanında öğrenmek istiyorsak Aydınlık şart. Abone olalım abone bulalım.
UFUK SÖYLEMEZ: İçinden geçtiğimiz olağanüstü koşullarda okurlarımız için hem büyük bir kolaylık, hem de teknolojinin imkanından yararlanma fırsatını beraberinde getiriyor. Gazete, çağdaş insanların, ekmekle süt kadar vazgeçilmezidir. O bakımdan okuru gazetesiyle aracısız ve modern teknolojik yöntemle buluşturmak son derece yararlı bir iş. Umuyorum e-gazete aboneleri hızla çoğalır ve yazılarımız fikirlerimiz daha geniş kitlelere rahatlıklı ve kolaylıkla ulaşır.
OKTAY YILDIRIM: Korona ile oluşan karantina sonucunda insanların gazeteye ulaşamaması dijital basının gücünü daha da artırdı. Aydınlık zaten hem cep telefonlarında hem tabletlerdeydi. Bu okura ulaşma becerisini arşivini de ekleyerek daha güçlü şekilde devam ettiriyor.
ATİLLA ÖZALP: Gazeteyi dijital ortamdan takip etmek isteyenler için çok iyi bir uygulama. Aydınlık’ın bu uygulaması dikkat çekici. Önemli bir adım.
CENGİZ ÇAKIR: Ben yıllık abone oluyorum. Eski arşivlere ulaşabilmek çok önemli büyük bir hizmet. Hem de fiziki olarak Aydınlık’ın basılı halini de almak gerekiyor. İhmal etmememiz lazım.
‘AYDINLIK BASIN SEKTÖRÜNE ÖNDERLİK EDİYOR’
MEHMET AKKAYA: Aydınlık’ın yedi ateşten geçen tecrübesi bir kez daha kendisini gösterdi. Zor zamanlarda nasıl gazetecilik yapılabileceğini hem basın sektörüne de önderlik ederek Türkiye’ye göstermiş oldu. Bu da Aydınlık farkıdır. Diğer gazetelere de örnek olan bir adım atıyor. Kutluyoruz. Aydınlık’ın tecrübesi kendisini göstermiş oldu.
ESİN ERGENÇ: Dijitalleşme yazılı basının kaçınılmaz olarak gideceği yerdi. Ancak hala geleneksel kağıda dokunma alışkanlığı olan okura da cevap verme çabası vardı. Aydınlık bu geçişi zaman kaybetmeden yaptı ve önemli bir ihtiyacı karşıladı. Herkesi bu değişime ve hıza Aydınlık’la katılmaya davet ediyorum.
GELECEK DİJİTAL YAYINCILIKTA
R. BÜLEND KIRMACI: Bilgi denizinde, 'haber otoyolunda' en hızlı yol, e-gazete ile alınır... Gazetenin basılı hali ise 'deniz feneri'dir; o formatı hep yaşayacaktır. Aydınlık e-gazete abonelik çağrısı yerindedir. Gerçeğin bilgisi için Aydınlık e-gazeteye abone olmalıyız... Türkiyemizin güzel geleceğine katkı için, eş, dost, konu komşu, herkesi e-Aydınlık abonesi olmaya davet ediyoruz...7 bölgemizde, 7 denizde, "7 kıtada" aynı anda, 'aynıyla vaki', "Aydınlık" diyoruz.
ONUR SİNAN GÜZALTAN: Bu uygulama 100 yıllık tarihi olan Aydınlık’ın değişen dünya koşullarına uyum sağlayabildiğini gösteriyor. Aydınlık devrimci kimliğini koruyarak yeni şartlara yeni koşullara yeni dünyanın kurulduğu günlerde uyum sağlıyor. Bu uygulamayla gazetenin eriştiği insan sayısı da artacaktır.
LÜTFİ ÖZGÜNAYDIN: Ben Aydınlık’ta çok mutluyum. Aydınlık’ta iki yıla yakın bir süredir, “Doğa-İnsan” köşesinde yazıyorum. Tamamen özgür biçimde dilediğim gibi yazıyorum. Doğrusu okurların gösterdiği ilgi, beni çok mutlu etti. Gazete yönetimine ve de okuyucularıma teşekkür ediyorum.
FERİDUN ANDAÇ: Haber, yorum ve analiz gazeteciliğin en temel işlevi. Erişimin yaygın olduğu bir dönemde e-gazete bence daha da işlevsel oluyor.
HAKAN TOPKURULU: Aydınlık’ın okunma sayısını artıracak. Şimdi gidip almak bayiden çok zor. 6 aylık abonelik yaptım. Taksit opsiyonu da varmış. Gazete bu şekilde daha çok insana rahatlıkla ulaşacak.
CENAP YENER: Koronadan sonra insanlar gazetelere dokunmak da istemiyorlar. Sokağa çıkamayan arkadaşlarımız var. Bu uygulama büyük avantaj sağlayacaktır.
AYDINLIK AİLE GİBİ
ALİ RIZA TAŞDELEN: Çoktan beri özlediğimiz bir uygulamaydı. Yurtdışında gazeteye ulaşamıyorduk. Bunun eksikliğini çok hissettik. Eve kapandığımız dönemde ilaç gibi geldi.
EKREM KAHRAMAN: Medyanın aşırı taraflaştığı, para peşinde koştuğu, manipülasyon aracı olarak kullanıldığı bir çağda Aydınlık’ın tutumunu çok nadir bir tutum olarak görüyorum. Bunun sahiplenmesi desteklenmesi gerekiyor.
seyyit nezir Küresel salgın nedeniyle fiziksel uzaklığa özen göstermemiz gereken bir süreçte sosyal birlik ve yakınlığı ne pahasına olursa olsun koruyup sürdürmenin yolu gerçekleri e-Aydınlık'ta izlemekten geçer.
'ALIŞINCA ÇOK SEVECEKSİNİZ'
GAFFAR YAKINCA: PDF formatı ile gazete okumak internet sitesinden daha güzel bir deneyim, kağıt gazete okumaktan neredeyse hiçbir farkı yok. Aydınlık’ın da artık bu şekilde okuyucuya ulaşabilmesi çok önemli bir adım. Tüm okuyucularımızı abone olmaya davet ediyorum. Bir kez alışınca çok keyifli bir deneyim olduğunu kendileri de görecekler.
'DİJİTAL SEVENLER SEPETİNE EKLEMELİ'
MELİH BAŞ: Artık zaten Y Kuşağı hep elektronik ortamı kullanmaya başlamıştı. X kuşağı da araftaydı. Onlar da artık hep dijital ortamda okumaya başladılar. Bu alışkanlığın kapsamına doğru, gerçek, ulusalcı ve halkçı haberleri almak için Aydınlık’ı da bu dijital sepetlerine eklemelerini tavsiye ediyorum.
'GAZETECİLİKTE KULVAR AÇIYOR'
TUNCA ARSLAN: Bilgi Çağı denilmesine rağmen yoğun ve bilinçli şekilde bilgi kirliliğinin yaşandığı günümüzde, Aydınlık gibi yalnızca gerçeğe ve halka karşı sorumlu olan gazetelerin önemi büyük. Aydınlık'ın günümüz teknolojisiyle uyum içinde, okurlarına her kulvarda ulaşması da ayrıca önem taşıyor. Aydınlık günlük gazete olarak ilk kez yayımlandığında da Türkiye'de devrimci gazeteciliği yeni bir kulvara sokmuştu. Şimdi de e-Aydınlık'la yeni bir kulvar açıyor.
'ERİŞMEK ARTIK DAHA KOLAY'
ONUR CAYMAZ: Teknolojinin ne kadar önemli olduğu yeniden anlaşıldı bu dönemde. Sokağa çıkma yasağı olduğunda istediğimiz anda gazeteye ulaşabilmek, biriktirebilmek oldukça önemli. e-Aydınlık gazetemize daha kolay erişim sağlıyor. Herkese abone olma çağrısı yapıyorum.
'BİR ZORUNLULUK...'
KEMAL ATEŞ: Herkes abone olsun. Günümüz koşullarının yarattığı durum gereği, e-Aydınlık hem bir zorunluluk hem de arşive ulaşmak gibi ayrıcalıkları var.