22 Eylül 2024 Pazar
İstanbul 21°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Adana'da 'gastronomi şehri' hazırlığı

Adana mutfağının UNESCO Yaratıcı Şehirler Ağı'na dahil edilmesi için başvuru hazırlığı yapılıyor.

Adana'da 'gastronomi şehri' hazırlığı
A+ A-

Adana Valisi Süleyman Elban, bir otelde düzenlenen adaylık komitesi toplantısına katıldı.

Elban, şehirlerin mutfağıyla Yaratıcı Şehirler Ağı'na katılmasının bir prestij olduğunu söyledi. Her şehrin böyle bir prestijden yararlanmak isteyeceğini vurgulayan Elban, şunları anlattı:

"Böyle bir ağın içinde olmanın her zaman büyük bir avantaj olacağını düşünüyoruz. Böyle bir ağa dahil olmak, böyle prestijli bir unvanla anılmanın Türkiye'de, en fazla da gastronomi alanında Adana'nın hakkı olduğunu düşünüyoruz. Herkesin bildiği, kabul ettiği bir konunun uluslararası düzeyde de belirlenmesini istiyoruz. Dolayısıyla işimiz çok da zor değil. Günlük yaşadığımız, bildiğimiz şeylerin bir disiplin, format içerisinde tüm dünya tarafından bilinmesini arzu ediyoruz."

GASTRONOMİ ŞEHRİ UNVANI

Büyükşehir Belediye Başkanı Zeydan Karalar da Adana'nın gastronomisiyle öne çıkan şehirler arasında olduğunu vurgulayarak, "Şehrimiz, binlerce yıllık tarihsel deneyimden süzülerek gelen tarımsal üretim kabiliyeti, yeme içme alışkanlıkları, gastronomi bilgisi ve köklü mutfak kültürüyle öğreten, öğrenen ve insan yetiştiren bir ekosistemdir. Adana'nın tüm bu özellikleri UNESCO'dan gastronomi şehri unvanı almak üzere sunulacaktır. Bu unvan, Adana'nın gastronomi alanında ekosistem olma özelliğini geliştirecek ve güçlendirecektir" dedi.

Adana gastronomi kebap