Adil Öksüz için film gibi operasyon!
İstanbul ve Ankara Emniyet Müdürlüğü, Adil Öküz’ü bulmak için film senaryolarını aratmayacak bir operasyona imza attı
Sözcü'den Can Özçelik'in haberine göre Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından; İstanbul, Ankara, Kayseri ve Hatay Emniyet Müdürlüklerine plakası belirlenen 15 aracın Adil Öksüz tarafından kullanmış olabileceği ya da kaçırılmasında kullanılabileceği yönünde değerlendirilme yapıldığı belirtilerek gizli ibareli bir talimat yazısı gönderildi. Aynı gün, belirlenen araçların izlenerek ses ve görüntü kaydının alınabilmesi için mahkeme kararı da çıkarıldı. Bu karar da emniyet birimlerine gönderildi. Mahkeme kararının ardından Emniyet Müdürlükleri illerinde özel bir ekip kurarak hemen harekete geçti.
FİLM GİBİ OPERASYONUN AYRINTILARI
Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talebi ve Ankara Sulh Ceza Hakimliği'nin 15 Aralık 2016 tarihli kararının ardından görevlendirilen polisler 16-28 Aralık gecesi sahiplerine fark ettirilmeden araçları izleyebilmek için GPS cihazı yerleştirdi. İstanbul polisi Beylikdüzü, Başakşehir, Ümraniye ilçelerinde 10 araca, Ankara polisi 3 araca, Kayseri ve Hatay Emniyeti de birer araca GPS cihazı yerleştirerek takip etmek için uygun koşul aramaya başladı. Ancak 15 araçtan 3'üne ulaşılamadı.
ANKARA EMNİYETİ GECE HAREKETE GEÇTİ
Ankara Emniyeti'nden 8 emniyet görevlisi, 16 Aralık'ı, 17 Aralık'a bağlayan gece araçların bulunduğu adreslere gitti. İlk tespit edilen araca saat 23.45'te, ikinci araca 00.15'te, üçüncü araca da 00.40'ta GPS cihazı yerleştirildi. Ardından cihazların çalışıp çalışmadığı kontrol edilerek bölgeden ayrıldı.
İSTANBUL’DA İŞLER UZUN SÜRDÜ
İstanbul polisinin işi ise biraz daha uzun sürecekti. Bunun nedeni ise araçların bulundukları adreslerde olmaması veya uygun şartların oluşmamasından kaynaklanacaktı. 19 Aralık'ta operasyona başlayan İstanbul polisi araçları izleyebilmek için GPS cihazlarını yerleştirmeye başladı. Her araca yerleştirilen cihaz ile ilgili ayrı ayrı tutanaklar oluşturularak takip başlatıldı. Cihazların yerleştirilmesi için gece geç saatlerde çalışma yapan polisler uygun ortamı yarattıklarında araçlara GPS'lerin montajını gerçekleştirdi.
HER ADIM İZLENDİ VE TUTANAK ALTINA ALINDI
Kayseri ve Hatay Emniyeti de titiz bir çalışma ile belirlenen araç ve şahısları takip etti. Araçların kimler tarafından kullanıldığı, hangi gün, hangi saatte, nereden nereye gittiği, gün gün izlendi ve tek tek tutanak altına alındı. Araçlar, 3 hafta boyunca izlendi ancak tüm bu çalışmalara rağmen Adil Öksüz'e ulaşılabilecek hiç bir ize rastlanmadı.
3 Ocak 2017'de Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı izleme ve takibin sonlandırılmasını istedi. Bunun ardından polis ekipleri araçlara takılan GPS cihazlarını yine aynı yöntemlerle kimseye fark ettirmeden bir gecede söktü.
Acar ailesi gibi darbe girişimi sonrası Selanik'e yerleşen aileler çocuklarını Yunan devlet okullarına veya göçmenlerin gittiği uluslararası eğitim kurumlarına gönderdiklerini söylüyor.
Çocukları ve kendileri Yunanca İngilizce eğitim alıyorlar, maddi olarak da geçimlerini Türkiye'de sattıkları mal mülklerinden kalan parayla karşıladıklarını anlatıyorlar.
Bazı aileler de, BM'ye bağlı bir derneğin ayda 400-450 euro verdiğini söyledi.
Kiraladıkları evlerde yaşayanlar arasında, Türkiye'deki eşyalarını, mobilyalarını kaçak kargo şirketleriyle Selanik'te kiraladıkları evlere getirenler de var. Kimileri de bazı eşyaları, kitapları Almanya'daki tanıdıklarından alıyorlar.
Bazı FETÖ üyeleri, Müslüman Türk azınlıkların yaşadığı ve Türkçe eğitim veren okullar olmasına rağmen Batı Trakya'da hoş karşılanmadıkları için oraya yerleşmediklerini, sığınma başvurularının sonuçlarını Selanik'te beklediklerini söyledi.