Adnan Oktar'dan 'sosyal medya' oyunu: Hesapların kapatılması için dava açtı
Adnan Oktar'ın avukatı, Sulh Ceza Hakimliği'ne dikkat çeken bir başvuru da bulundu. Başvuruda Oktar'ın fotoğraf ve videolarıyla paylaşımlar yapan sosyal medya hesaplarının kapatılması talep edildi.
Adnan Oktar'ın avukatı, 5 ayrı X hesabı için erişim engellenmesi kararı verilmesini talep etti. Başvurunun gerekçesini ise, Adnan Oktar’ın fotoğraf ve videoları kullanılarak yapılan paylaşımların, bu kişiye zarar verdiği savunuldu.
'KURMACA HESAP'
Adnan Oktar’ın avukatı Gökçe Bayar’ın imzasını taşıyan dilekçede, söz konusu hesaplar için ‘kurmaca hesap’ değerlendirmesi yapıldı.
Dilekçede “İlk bakışta bu hesapların sözde müvekkili desteklediği, müvekkil lehine paylaşımlar yaptığı görülmektedir. Öncelikle bu hesapların sahiplerin ad soyad bilgisi ile birer gerçek kişi karşılığı olmayıp kurmaca hesaplardır” denildi.
OKTAR ZARAR GÖRÜYORMUŞ
Dilekçenin devamında “Bu hesaplarda devamlı olarak müvekkilin fotoğrafları, videoları paylaşılmakta, hiçbir zaman dile getirmediği sözleri kendi fikirleriymiş gibi paylaşılmaktadır. Müvekkile aitmiş gibi paylaşılan bu düşünce açıklamaları sosyal medyanın halihazırda adeta bir linç kampanyası sahasına dönüşmüş vaziyeti dikkate de alındığında müvekkilin tarafsız ve adil yargılanma hakkını doğrudan ya da dolaylı olarak olumsuz yönde etkilemektedir” ifadeleri yer aldı.
OKTAR'IN SOSYAL MEDYA OYUNU
Oktar'ın avukatı 5 ayrı X hesabının kapatılması için başvura da bulunurken, Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü üyelerinin sosyal medyada hâlâ aktif olması tartışma yarattı.
Geçen aylarda örgüt davasındaki mağdurların avukatları, Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü üyelerinin sosyal medya hesaplarının kapatılması talep etmişti. Mahkemeye sunulan dilekçede buna gerekçe olarak örgüt mağdurlarına ve yargı mensuplarına yönelik karalama, sindirme ve yargı faaliyetlerini engelleme eylemlerinin twitter hesapları üzerinden yapıldığı vurgulanmıştı. Avukatlar tam 213 aktif hesap tespit etmişti. Ancak mahkemenin, yapılan başvuruyu reddettiği ortaya çıkmıştı.
Örgütün sosyal medya hesaplarına kapatma kararı vermeyen mahkemenin, Adnan Oktar'ın 5 ayrı hesabın kapatılması talebine ne yanıt vereceği merak konusu oldu.
MAHKEME REDDETMİŞTİ
Mahkemenin ret kararıyla ilgili sosyal medya platformu X üzerinden açıklama yapan Eski AK Parti MKYK üyesi Avukat Mücahit Birinci, mahkemenin kararına tepki göstermişti. Birinci, "Bugün İstanbul Çağlayan Adliyesi'nde skandal bir karara imza atılmış. Bana göre, adeta yok hükmünde olan bu kararı bizzat okudum. Adnan Oktar Silahlı Suç Örgütü'nün en etkili silahı olan, sosyal medyadaki örgüte bağlı olduğu sabit terör hesaplarıyla ilgili yapılan başvuru, hukuken “saçma sapan” gerekçelerle red edilmiş." ifadelerini kullanmıştı.
ÖRGÜTE MESAJLAR SOSYAL MEDYADAN GİDİYOR
8 bin 658 yıl hapis ile cezalandırılan Adnan Oktar, cezaevinde boş durmayıp örgütsel faaliyetlerine devam ettiği, avukatlar aracılığıyla örgütü diri tutmaya çalışarak üye kazandırmayı amaçlıyor. Örgüte sesini duyurabilmek için de sosyal medya hesapları aktif olarak kullanılıyor. Hesaplardan hem örgüte çeşitli mesajlar ulaştırılırken hem de hedefe konulan isimlere sistematik saldırı yapılıyor.