Ağızda dağılan tam kıvamında un kurabiyesi tarifi! 1 çay bardağı eklemeniz gerekiyor…
Tatlı birer sürpriz gibi kalpleri fetheden kurabiyelerin en sevilenlerinden biri de un kurabiyesi. Yumuşak dokusu, hafif tereyağı aroması ve enfes lezzetiyle ağız sulandıran un kurabiyesi yapmak istiyorsanız hazır olun çünkü lezzet şölenine davetlisiniz!
Yayınlanma:
Güncellenme:
Bağlantıyı Kopyala
Ahmet Arslan
Editor
A+
A-
Çay ve kahve saatlerinin vazgeçilmezi un kurabiyesi oldukça basit tarifiyle dikkat çeker. Her evde bulunan malzemelerle hazırlanabilen un kurabiyesini pratik bir şekilde yaparak sevdiklerinize ve misafirlerinize ikram edebilirsiniz. İşte ağızda dağılan mis gibi un kurabiyesi tarifinin tüm detayları...
Malzemeler
- 200 gram oda sıcaklığında tereyağı
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı pudra şekeri
- 3 yemek kaşığı nişasta
- 3,5 su bardağı un
- Üzeri için bir miktar pudra şekeri
Hazırlanışı
- Öncelikle tereyağını dolaptan çıkarın ve oda sıcaklığına gelene kadar bekletin.
- Oda sıcaklığına gelen tereyağını deri bir kaba koyun.
- Tereyağının üzerine 1 çay bardağı pudra şekerini ilave edin.
- Tereyağını ve pudra şekerini krema kıvamına gelene kadar karıştırın.
- Karıştırma işlemi tamamlanınca karışımın içine 3 yemek kaşığı nişasta ve 1 çay bardağı sıvı yağ ekleyin.
- Daha sonra 3,5 su bardağı unu karışıma yavaş yavaş ve eleyerek ekleyin.
- Tüm malzemeleri özdeşleşene kadar iyice yoğurun. Karışımı ele yapışmayan yumuşak bir hamur kıvamına gelene kadar yoğurmanız önemli.
- Hazırladığınız hamuru dört eşit parçaya ayırın. Bu parçaları teker teker uzun rulo hâline gelecek şekilde yuvarlayın.
- Şekil verdiğiniz ruloları bıçak yardımıyla yaklaşık 2-3 parmak kalınlığında kesin. Hamurlara üzerine çatal yardımıyla hafifçe bastırarak şekil verin. Yuvarlak veya yarım ay şekli de verilebilir.
- Kalıpla şekil vermek isterseniz hamuru çok ince olmayacak şekilde açın ve istediğiniz şekilde kesin.
- Fırını 180 dereceye ayarlayarak ısıtın.
- Fırın tepsine yağlı kağıt serin ve 2-3 parmak kalınlığında kestiğiniz hamur parçalarını tepsiye dizin. Bu işlem sırasında hamurların birbirine yapışmaması için aralarında biraz boşluk bırakın.
- Tepsiyi önceden ısıttığınız 180 derecelik fırına yerleştirin.
- Kurabiyelerin üzeri iyice kızarana kadar aşağı yukarı 20-25 dakika kadar hamurunuzu pişirin. Kurabiyelerin yanmamasına özen gösterin.
- Pişme işlemi tamamlandıktan sonra tepsiyi fırından çıkarın ve kurabiyeler iyice soğuyana kadar bekleyin.
- Soğuyan kurabiyelerin üzerlerine bolca pudra şekeri ilave ettikten sonra onları sevdiklerinize ikram edebilirsiniz.