31 Ekim 2024 Perşembe
İstanbul 18°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Akşamdan yoğur, sabah olunca pişir! Balon gibi kabaran pişi tarifi

Balon gibi kabaran pişi tarifi ev hanımları tarafından araştırılıyordu. Pişinin balon gibi kabarması ve puf puf olmasına neden olan püf noktası ortaya çıktı. İşte balon gibi kabaran pişi tarifi...

Akşamdan yoğur, sabah olunca pişir! Balon gibi kabaran pişi tarifi

Sabah kahvaltılarının vazgeçilmezi olan pişi, genellikle çayın yanında tercih ediliyor. Balon gibi kabaran pişi yapmanın bazı püf noktaları bulunuyor. Akşamdan yoğurulup sabah pişirilen pişiler, kabardıkça kabarıyor. Kahvaltıları şenlendiren ve balon gibi kabaran pişi tarifini sizin için derledik.

BALON GİBİ KABARAN PİŞİ TARİFİ

Malzemeler

Akşamdan yoğur, sabah olunca pişir! Balon gibi kabaran pişi tarifi

5 su bardağı un (600 gr)
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı şeker
1 paket kuru instant maya (10 gr)
2 su bardağı ılık su (400 ml)
Kızartmak için bol miktarda sıvı yağ

Hazırlanışı

Yoğurma kabına unu alarak üzerine tuz, şeker ve mayayı ekleyip karıştırın.

Üzerine ılık su ekleyerek yoğurmaya başlayın. Ele yapışan yumuşak dolgulu bir hamur elde edene kadar yoğurun.

Yoğurduğunuz hamurun üzerini streç filmle kapatın. Buzdolabına koyun. Buzdolabında bir gece mayalanan hamur, ertesi sabah balon gibi kabarmaya hazır olacaktır.

Akşamdan yoğur, sabah olunca pişir! Balon gibi kabaran pişi tarifi

Sabah şekil vermeden 15-20 dk kadar önce buzdolabından çıkarın.

Hamuru unladığımız tezgaha alarak bezeler oluşturun. Hazırladığınız bezeleri 10 dakika dinlendirin.

Elinize yapışmasına engel olmak için tezgahı çok az unlayarak parmak uçlarınızla hamurları yuvarlak şekilde açarak ortasına bir delik açın.

Tüm hamurlara aynı şekli verin. Bol kızgın yağda yüksek ateşte pişileri kızartın.

Balon gibi kabaran pişileriniz hazır. Afiyet olsun!

Tarif