22 Kasım 2024 Cuma
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Tarifi okuyanların bile ağzının suyu akıyor! Alman pastası nasıl yapılır? İşte merak edilen tarif...

Pastanelerde sıkça rastladığımız, mayalı hamurla hazırlanan bu pastalar puf puf kabarıyor. Nefis bir kremayla buluşan bu tatlı damaklarda unutulmayacak bir tat bırakıyor. İşte mini Alman pastası tarifi...

Alman pastası nasıl yapılır? İşte merak edilen tarif... Alman pastası nasıl yapılır? Lezzetli Alman pastası tarifi ve malzeme listesi!
A+ A-

Çok pratik bir şekilde hazırlayacağınız bu mini pastacıklar için sizi mutfağa alalım. Şimdiden ellerinize sağlık!

PASTANE USULÜ MİNİ ALMAN PASTASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

Hamur İçin:

1 çay bardağı ılık süt
1 çay bardağı ılık su
75 gram tereyağı
2 adet yumurta
1 su bardağı toz şeker
1 paket instant maya
5 su bardağı un

Krema İçin:

2,5 su bardağı süt
1 adet yumurta
2 yemek kaşığı buğday nişastası
2 yemek kaşığı un
2 yemek kaşığı toz şeker
1 paket vanilya
1 yemek kaşığı tereyağı

Üzeri için:

1 yemek kaşığı tereyağı
150 gram sütlü çikolata(tercihinize göre bitter de olur)

Pastane Usulü Mini Alman Pastası Tarifi Nasıl Yapılır?
Hamur için; derin bir kap içerisine un hariç tüm malzemeleri ekleyin ve karıştırın

Unu da azar azar ekleyin ve yoğurun. Ele yapışmayan bir hamur elde edin.

Hamuru 1 saat mayalandırın. Hamur mayalanırken kremasını hazırlayın.

Krema için; tencereye tereyağı ve vanilya hariç tüm malzemeleri alın. Sürekli karıştırarak pişirin.

Kaynamaya başlayınca ocaktan alın, üzerine tereyağı ve vanilini ekleyin. Kremayı kenara alın ve soğumaya bırakın.
Mayalanan hamuru 14 eşit parçaya bölün. Elinizle yuvarlayın ve fırın tepsisine dizin.

Önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında yaklaşık 25-30 dakika pişirin. Pişen alman pastasını fırından alın ve üzerine bir bez örtüp soğumaya bırakın. Daha sonra her bir bezeyi bıçak yardımıyla ortadan ikiye kesin.

Kaynak: Yemek.com

Kestiğiniz iç kısımları krema ile doldurun.

Çikolata sosu için ocakta tereyağını eritin. Üzerine çikolataları ekleyip, tamamı eriyene kadar karıştırın.

Alman pastasının üst kısmını çikolata sosuna batırın.

Dilerseniz sadece pudra şekeri de serpebilirsiniz. Servis tabağına alın. Afiyet olsun.

pasta Tatlı alman pastası alman keki