Almanya'da Filistin eylemlerine gözaltı PKK'ya özgürlük
Almanya'nın başkenti Berlin'de skandallar peş peşe geldi. Alman polisi 26 Nisan'da Filistin'e destek olmak isteyen eylemcilerin çadırlarını basıp eylemcileri gözaltına aldı. Alman polisinin 27 Nisan'da Berlin'de düzenlenen PKK yürüyüşüne ise izin verdiği ortaya çıktı.
Batı'nın İsrail'e desteği her geçen gün daha da artarken, Gazze'deki katliamlara en çok destek veren ülkelerden olan Almanya'nın skandal uygulamaları sürüyor.
Almanya'da 26 Nisan günü Berlin'de Filistin'deki soykırıma dikkat çekmek isteyen eylemcilerin çadırları Alman polisi tarafından kaldırılmış, göstericiler gözaltına alınmıştı. Bu olaydan bir gün sonra ise (27 Nisan) Berlin'de PKK destekçilerinin terörist başı Abdullah Öcalan'a özgürlük isteyen yürüyüşü polis gözetiminde yapıldı.
ALMANYA'NIN FİLİSTİN SANSÜRÜ
Almanya'nın başkenti Berlin'de 26 Nisan tarihinde polis, Filistin destekçilerinin oluşturduğu 'Gazze'ye destek' kampını yasaklayarak tahliye etti.
Öğle saatlerinde Federal Meclis ile Başbakanlık arasında bulunan kampa gelen polis, duyuru yaparak kampın tahliye edilmesini istedi. Göstericilerin itiraz etmesi üzerine çıkan arbedede polisin zaman zaman şiddet uyguladığı görüldü. Polis çadırları sökerek kamp alanından dışarı çıkardı.
Polisin müdahalesi sırasında diğer göstericiler "Utanın, utanın", "Almanya finanse ediyor İsrail bombalıyor" şeklinde slogan attı. Alman polisi, göstericilerden Yasemin Acar ve Cansu Kalender'i kimlik tespiti için kısa süreliğine gözaltına aldı. Acar, gözaltı sonrası gazetecilere yaptığı açıklamada, kolunun çok ağrıdığını ve doktora gideceğini ifade etti.
ÖCALAN YÜRÜYÜŞÜNE POLİS İZNİ
PKK destekçileri, 27 Nisan'da Berlin'de Türk Silahlı Kuvvetleri'nin Irak'ın kuzeyinde terör yuvalarına yönelik düzenlediği operasyonların durması ve terör örgütü lideri Abdullah Öcalan'a özgürlük talebiyle için yürüyüş düzenlendi.
Alman polisinin internet sitesinde izinli olarak düzenlenen eylemde terör örgütü sempatizanları Türkiye aleyhinde sloganlar attı.
Eylemde Türk Silahlı Kuvvetleri tarafından Metina bölgesine yapılan operasyonlar kınanırken, Barzani'nin Türk hükümeti ile işbirliği yaptığı iddia edildi. Terör örgütü sempatizanları tarafından hazırlanan bir pankartta Barzani'ye yönelik 'Kahrolsun İhanet'' yazısı dikkat çekti.
Berlin'in Kreuzberg bölgesinde düzenlenen terör örgütü yürüyüşünde Almanya'nın Türkiye ile ilişkileri de protestoların odağındaydı.
ALMANYA İSRAİL'E SİLAH DESTEĞİNİ SÜRDÜRÜYOR
Almanya ve İngiltere, Uluslararası Adalet Divanında (UAD) Gazze'de soykırımla yargılanan İsrail'e, insan hakları gruplarının artan baskısına rağmen Avrupa'dan silah desteğini sürdüren iki ülke olarak dikkati çekiyor.
Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsünün (SIPRI) güncel verilerine göre, 2011-2020'de İsrail'in konvansiyonel silah tedarikinin yüzde 70,2'sini ABD sağladı. ABD'yi, yüzde 23,9 ile Almanya, yüzde 5,9 ile İtalya takip etti.
"Silah Ticaretiyle Mücadele Kampanyası (CAAT)" adlı sivil toplum kuruluşuna göre ise Almanya ve İngiltere, silah teslimat verilerini şeffaf şekilde paylaşmıyor.
Ancak kuruluşun açık kaynaklardan edindiği bilgilerden oluşturduğu veri tabanına göre, 2015-2020'de Almanya hükümeti İsrail'e en az 1,4 milyar avro değerinde silah satışına onay verirken, İngiltere'den aynı dönemde İsrail'e savaş uçakları, füzeler, tanklar, hafif silahlar ve mühimmat için bileşenler dahil olmak üzere 426 milyon avroluk askeri ihracat gerçekleştirildi. Bu rakamlar, Almanya ve İngiltere üretimi silahların üçüncü ülkeler üzerinden İsrail'e ihracatını kapsamıyor.
'HEPİMİZ İSRAİLLİYİZ'
Geçtiğimiz yılın Kasım ayında İsrail'e resmi ziyaret düzenleyen Almanya Dışişleri Bakanı Annalena Baerbock ülkesinin İsrail ile dayanışma içinde olduğunu belirtilerek "Bu günlerde hepimiz İsrailliyiz" ifadelerini kullanmıştı.
"Bu korkunç günlerde yanınızdayız ve sizinle aynı duyguları paylaşıyoruz. Bu günlerde hepimiz İsrailliyiz" diyen Baerbock, "Alman hükümeti adına ama aynı zamanda da Alman halkı adına size en derin dayanışmamızı ifade etmek istiyorum" şeklinde konuşmuştu.