Almanya'da 'sosyal ağ yasası' kabul edildi
Alman hükümeti sosyal medya ağlarına yönelik çalışmalarını tamamladı ve 'sosyal ağ yasasını' çıkardı. Yasa kapsamında taciz-tehdit edenlere hapis cezası uygulanacak. Sosyal ağ platformları ise yükümlülükleri gereği suç işleyenlerin IP adreslerini devletle paylaşacak.
Avrupa Birliği'nin (AB) ilk olarak ortaya çıkardığı sosyal medya yasasının ardından Almanya'da harekete geçildi.Almanya'da dijital ortamda işlenen suçları hızla tespit edip, ağır cezalara mahkum edecek yasal düzenleme onaylandı.
NİTELİKLİ SUÇ SAYILACAK
DW ajansındaki habere göre Facebook, Twitter gibi sosyal medya platformları, aşırı sağcı, ırkçı söylemleri ya da halkı kışkırtıcı, taciz, tecavüz ya da ölüm tehdidi içeren paylaşımları sadece silmekle yetinmeyip bu tür paylaşımları emniyete bildirmekle yükümlü olacak. Sosyal medya platformları, faillerin yakalanabilmesi için paylaşımların yapıldığı bilgisayarların IP adreslerini ve şifrelerini de emniyet birimlerine iletecek. Bir kişiyi cinsel taciz ya da aracına zarar vermekle tehdit etmek, ölümle tehdit gibi "nitelikli suç" kapsamına alınıyor. İnternet yoluyla tehdit suçu işleyenler iki yıla, ölümle tehdit etmek suçunda üç yıla, hakaret suçu işleyenler de iki yıla kadar hapis cezasına çarptırılabilecek..