21 Kasım 2024 Perşembe
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Altın günlerinde komşuları çatlatan tarif! Sadece 3 yufka ile patatesli çıtır börek

Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında ev sevilen 5 çayının yanında lezzetiyle büyüleyen patatesli çıtır börek her daim efsaneler arasında yer alıyor. Komşular arasında yapılan altın günlerinin de aranılan lezzetlerinden patatesli çıtır börek tarifi…

Altın günlerinde komşuları çatlatan tarif! Sadece 3 yufka ile patatesli çıtır börek
A+ A-

Türk mutfağının vazgeçilmezleri arasında ev sevilen 5 çayının yanında lezzetiyle büyüleyen patatesli çıtır börek her daim efsaneler arasında yer alıyor. Komşular arasında yapılan altın günlerinin de aranılan lezzetlerinden patatesli çıtır börek tarifi…

Patatesli börek yapmak istiyor ve bunun çıtır çıtır olmasını istiyorsanız özel sosuyla beraber henüz bu tarifi denememişsiniz demektir. Çay saatlerinin ve komşularla bir araya gelinerek yapılan altın günlerinin vazgeçilmez lezzetlerinden biri olan patatesli çıtır börek sadece 3 adet yufka ile tepsinizi tamamen dolduracak.

PATATESLİ ÇITIR BÖREK İÇİN MALZEMELER

• 3 adet yufka
• Yarım su bardağı sıvı yağ
• 1,5 yemek kaşığı un
• Yarım yemek kaşığı sirke

İç harcı için:

• 2 adet haşlanmış patates
• 1 yemek kaşığı sıvı yağ
• Yarım çay kaşığı tuz
• Yarım çay kaşığı karabiber
• Yarım çay kaşığı kırmızı pul biber

Üzeri İçin:

• 1 adet yumurta sarısı
• 1 yemek kaşığı çörek otu

patatesli çıtır börek

PATATESLİ ÇITIR BÖREK NASIL YAPILIR?

Öncelikle haşlanmış patatesleri çatalla ezerek sıvı yağ ile baharatları içerisine ekleyerek karıştırın. Ayrı bir kase içerisinde un, sıvı yağ ve sirkeyi iyice karıştırın. Yufkayı tezgaha sererek sosundan fırça ile yayarak ikiye katlayın ve 6 eşit parçaya kesin.

İç harcını paylaştırarak kenarlarından içe doğru katlayıp çok sıkı olmayacak bir şekilde rulo şeklinde sarın. Yağlı kağıt serili tepsiye bunları dizin. Üzerlerine de yumurta sarısını sürerek çörek otu serpiştirin. Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika kadar pişirin.

Patates Börek