Ameliyat sonrası ödem nasıl atılır?
Ameliyat cerrahi bir işlem olduğu için ameliyat sonrasında vücutta ödem ortaya çıkabilir. Lenf drenaj,, iltihap ve enflamasyon, bazı ilaçlar ve anestezikler ameliyat sonrası ödem birikimine sebep olabilir ancak endişe etmeyin. Ameliyat sonrası ödem nasıl atılır? Tüm detaylar haberimizde...
Ameliyatların ardından vücudunuzda oluşan ödem, bedeninizin cerahhi müdahaleye verdiği normal bir tepkidir, cerrahi sırasında veya sonrasında enfeksiyon riskini azaltmak ve iyileşme sürecini desteklemek için bölgede daha fazla sıvı dolaşımı ve kan akışı gerçekleşmesi sonucunda görülmektedir. Ameliyat sonrasında oluşan ödem kendiliğinden geçer ancak süreci hızlandırmak ve daha çabuk toparlamak için uygulanabilecek doğal yöntemlerle ödem birikiminin önüne de geçebilirsiniz. Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Leyla Arvas ameliyat sonrasında ödem atımı hakkında bilgi verdi.
ŞEKER VE KARBONHİDRATI KISITLAMANIZ GEREKİYOR
Estetik ve Plastik Cerrahi Uzmanı Dr. Leyla Arvas; Liposuction, karın germe ya da meme ile ilgili ameliyatlarda mutlaka 4-6 hafta arayla korse kullanımını hastalara öneriyoruz. Beslenme düzenimize dikkat etmek önemli pirinç, bulgur, ekmek gibi karbonhidrat bağlantılı gıdaların alımı kısıtlıyoruz, süt ve süt ürünleri kısıtlıyoruz Şeker ve şekerli gıda tüketimini de sınırlıyoruz. Ameliyat öncesi ve sonrası 3 haftada besin düzenlemesi yapabilmek ameliyat sonrası iyileşme sürecinin daha hızlı olmasını sağlıyor.dedi. Bol su içmenin önemine dikkat çeken Dr. Leyla Arvas sigara ve alkol kullanıyorsanız ameliyattan en az 2 hafta önce bu alışkanlıklarınızı tamamen bırakmanız gerekiyor ifadelerini kullandı.
PROTEİN AĞIRLI BESLENMELİSİNİZ
Dr. Arvas; Ameliyat sonrası protein ağırlıklı beslenmenin uzun süreli anestezi alımına maruz kalınan büyük ameliyatlarda önemli olduğunu vurgulayarak, yumurta,, kırmızı et, balık mutlaka beslenme rutinine dahil edilmeli dedi.