21 Kasım 2024 Perşembe
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Ankaralıların ipek gibi mercimek çorbası tarifi ortaya çıktı! Meğer içine 1 kaşık ekliyorlarmış...

Ankaralı aşçılar yüz yıllık mercimek çorbası tarifini değiştirdi. İçine bir kaşık ekleyince mercimek çorbası ipek gibi oluyor. İşte Ankara usulü mercimek çorbası tarifi...

Ankaralıların ipek gibi mercimek çorbası tarifi ortaya çıktı! Meğer içine 1 kaşık ekliyorlarmış...

Ankara'nın en sevilen lezzetlerinden biri Devrez usulü mercimek çorbası. Davet soflarına bile yakışan lezzeti ve eşsiz kıvamı ile Ankara usulü mercimek çorbasını yapmak aslında çok kolay. Klasik mercimek çorbasından farkı ise içine yalnızca bir tatlı kaşığı eklenen tahin. İşte karşınızda Ankara Devrez usulü mercimek çorbası tarifi...

ANKARA DEVREZ USULÜ MERCİMEK ÇORBASI İÇİN MALZEMELER

1 su bardağı kırmızı mercimek
1 adet soğan
1 yemek kaşığı un
4 su bardağı su
1. 5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tahin

ANKARA DEVREZ USULÜ MERCİMEK ÇORBASI NASIL YAPILIR?

1. Soğanları doğrayın ve sıvı yağ ekleyip yağda kavurun.

2. Kavrulan soğanlara un ekleyin. Unun kokusu çıkana kadar kavurma işlemini sürdürün.

3. Ardından içerisine mercimekleri ekleyin ve biraz çevirdikten sonra suyunu ekleyip kaynamaya bırakın.

4. Pişen çorbayı blenderdan geçirin ardından tekrar ocağa alıp sütü ilave edip bir taşım daha kaynatın.

5. Süt eklerken çorbayı topaklanmaması için karıştırın ve kaynayınca tahini ekleyip karıştırmaya devam edin.

İşte Ankara Devrez usulü mercimek çorbanız hazır. Şimdiden deneyecek herkese afiyet olsun...

Tarif