Anne muhallebisinin sırrı meğer ondaymış! Muhallebiye bir kaşık eklerseniz...
Anne muhallebisi, en sevdiğimiz ve sırrını merak ettiğimiz tatlılardan biridir. Anne muhallebisinin topaklanmayan ve nefis kıvamına ulaşmasını sağlayan püf noktası ise bir kaşık nişastadır. İşte anne muhallebisi tarifi...
Çocukluğumuzun kokusu hâlâ burnumuzda gezinen tatlılarından muhallebi, annelerin elinden çıktığında adeta yüz kat daha lezzetli bir hale geliyor. Annelerin hünerli ellerinden çıkan tatlı Anne Muhallebisinin bazı püf noktaları vardır. Anne muhallebisine eklenen bir yemek kaşığı nişasta, muhallebinin topaklanmadan pişmesini sağlıyor. İşte anne muhallebisi tarifi...
ANNE MUHALLEBİSİ
Malzemeler
5 tepeleme yemek kaşığı şeker
1 yemek kaşığı nişasta
3 yemek kaşığı un
4.5 su bardağı süt
1 tatlı kaşığı tereyağı
1 paket vanilya
Hazırlanışı
1. Bir tencereye toz şeker, un ve sütü alarak tel çırpıcı ile çırpın.
2. Karışım pürüzsüz bir kıvam aldıktan sonra tencereyi ocağa alın ve kısık ateşte karıştırarak pişirin.
3. Muhallebi koyulaştığında bir yemek kaşığı nişasta ve bir paket vanilyayı ekleyin ve karıştırmaya devam edin.
Muhallebiye son olarak tereyağını ekleyin ve eriyene kadar karıştırın. Topaklanmayan anne muhallebiniz hazır.
Afiyet olsun!