31 Ekim 2024 Perşembe
İstanbul 14°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Anne sütlacının sırrı meğer ondaymış! Sütlaça bir kaşık eklerseniz...

Anne sütlacı herkesin çok sevdiği tatlılar arasındadır. Anne sütlacına lezzetini veren püf noktası ortaya çıktı. O püf noktasıyla yapılan anne sütlacı, sütlacın lezzetine lezzet katıyor. İşte anne sütlacı tarifi...

Anne sütlacının sırrı meğer ondaymış! Sütlaça bir kaşık eklerseniz...

Sütlaç, annelerimizin elinden ayrı bir lezzette pişen geleneksel tatlılardan biridir. Anne sütlacı, bazı püf noktalar barındırır. Anne sütlacına eklenen bir yemek kaşığı vanilin, sütlacın daha lezzetli ve aromatik olmasını sağlıyor. İşte püf noktalarıyla beraber anne sütlacı tarifi...

ANNE SÜTLACI TARİFİ

Malzemeler

Anne sütlacının sırrı meğer ondaymış! Sütlaça bir kaşık eklerseniz...

Yarım su bardağı pirinç
2 su bardağı sıcak su
1 litre süt
1 su bardağı toz şeker
1 yemek kaşığı vanilin
2 yemek kaşığı buğday nişastası
1 çay bardağı su

Hazırlanışı

1. Pirinçleri 1 kez sudan geçirerek yıkayın ve tencereye alın. Üzerine 2 su bardağı sıcak su ekleyerek kısık ateşte pişirmeye başlayın. Ara sıra karıştırın.

2. Pirinç, suyu çekip lapa hale gelince üzerine sütü ilave edin. Süt kaynayana kadar ara ara karıştırın ve kaynadıktan sonra altını kısın. 10 dakika daha pişirin.

3. Şekeri ve vanilini ekleyip karıştırmaya devam edin. Vanilin şekerle birleşerek sütlacınıza tatlı bir aroma katacaktır. 4-5 dakika daha da kısık ateşte bu şekilde kaynatın.

4. Nişasta ve 1 çay bardağı suyu karıştırarak sütlacınıza ekleyin. Topaklanmaması için iyice karıştırın. Anne sütlacınız hazır.

Afiyet olsun!

Afiyet olsun!

Tatlı anne sütlacı sütlacın püf noktaları