22 Kasım 2024 Cuma
İstanbul 12°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Antalya'da ne yenir, ne içilir? Antalya'nın en meşhur yemekleri...

Antalya tarihi ve kültürü kadar zengin bir mutfağa da sahiptir. Kendine has yemek kültürüne sahip birçok medeniyete ev sahipliği yapmış, bu medeniyetlerin yemeklerini kendi damak zevkine uygun olarak birleştirmeyi ve günümüze taşımayı başarmıştır. İşte Antalya'nın en meşhur yemekleri...

Antalya'da ne yenir, ne içilir? Antalya'nın en meşhur yemekleri...
A+ A-

Türkiye’nin en kıymetli tarihi eserlerinin, Antik Çağ kentlerinin ve doğal güzelliklerinin bulunduğu eşsiz bir hazine olan Antalya’nın, yemeklerini konu edineceğimiz bir yolculuğa çıkıyoruz! Hellen, Roma, Selçuklu ve Osmanlı kültürlerinin harmanlandığı Antalya, geçmişte olduğu gibi bugün de Akdeniz’in en seçkin şehirleri arasında…

Antalya yemekleri arasında geleneksel Türk yemeklerinin yanı sıra onlarca özgün lezzet bulunur. Bu lezzetlerin yalnızca birkaçını ise sizin için aşağıda sıraladık. Tatlılardan çorbalara, hamur işlerinden zeytinyağlılara geniş bir mutfak yelpazesine sahip olan Antalya’da, bu yemekleri hazırlayan usta lezzet şefleriyle karşılaşmanız an meselesi!

ANTALYA'DA NE YENİR?

1)KEŞKEK

Anadolu'nun yörelere göre farklılık gösteren, genellikle düğün ve bayramlarda yapılan, temel olarak yarma buğday ve etten oluşan geleneksel bir yemektir. 2011 yılında Endonezya'nın Bali kentinde düzenlenen 6. oturum sonucunda UNESCO tarafından Türkiye'nin Somut Olmayan Kültürel Mirası Listesine dahil edildi.

Antalya'da ne yenir, ne içilir? Antalya'nın en meşhur yemekleri... - Resim : 1

2)TOPAK KIZARTMASI

3)NOHUTLU KELLE PAÇA

Antalya'da ne yenir, ne içilir? Antalya'nın en meşhur yemekleri... - Resim : 2


4)CİVE YEMEĞİ

Antalya'da ne yenir, ne içilir? Antalya'nın en meşhur yemekleri... - Resim : 3

5)TARATOR KIZARTMA

6)HİBEŞ

Antalya'da ne yenir, ne içilir? Antalya'nın en meşhur yemekleri... - Resim : 4


7)KULAKLI ÇORBA (YÜZÜK ÇORBASI)

8)TAHİNLİ KABAK TATLISI

Ağızlara layık, tadı damakta kalan bir tarif ile karşınızdayız! Tahinli kabak tatlısı tarifi ile enfes kabaklar hazırlayacak ve üstlerine tahin dökeceğiz. Biraz da cevizle birlikte enfes bir tatlı ortaya çıkacak.

9)TAHİNLİ KABAK TATLISI TARİFİ NASIL YAPILIR?

  • Kabakları geniş bir tencereye tek sıra halinde dizin.
  • Üzerine şekeri, karanfil ve tarçını ekleyip, ocağa koyun.
  • Altını kısın ve sulanıp, suyunu çekene kadar pişirin.
  • Pişen tatlıyı tahin ve cevizle servis edin. Afiyetler olsun.

Antalya'da ne yenir, ne içilir? Antalya'nın en meşhur yemekleri... - Resim : 5
10)TURUNÇ KARPUÇ REÇELİ

11)FESLEĞENLİ BAMYA YEMEĞİ

12)KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI

Kabak çiçeği dolması tarifi, Ege ve Akdeniz'in pek çok köşesinde sabahın erken saatlerinde güneş yükselmeden toplanan kabak çiçeklerinin lezzet hikayesidir. Yöreye göre değişse de Temmuz ayında toplanmaya başlanan çiçeklerin tam olarak açık oldukları, ısı etkisiyle yıpranmadıkları sabah saatlerinde toplanması önemlidir. Çiçeklerin meyvesiz olması gerekir. Böyle başlar en güzel zeytinyağlı yemeklerden kabak çiçeği dolmasının yapılışı.

13)KABAK ÇİÇEĞİ DOLMASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER

12 adet kabak çiçeği(yıkanmış, kurutulmuş)
1 adet orta boy kuru soğan(yemeklik doğranmış
1/2 su bardağı pirinç
5 yemek kaşığı zeytinyağı
1,5 su bardağı pirinç(sıcak suda bekletilmiş, süzülmüş)
2 yemek kaşığı çam fıstığı
2 yemek kaşığı kuş üzümü
1 çay kaşığı tarçın
1/2 çay kaşığı tuz
1/2 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı yenibahar
1 çay kaşığı tuz
1/2 avuç dereotu(ince kıyılmış)
3/4 su bardağı sıcak su(pirinçler için)
1 su bardağı sıcak su(dolmaların pişmesi için)

Antalya'da ne yenir, ne içilir? Antalya'nın en meşhur yemekleri... - Resim : 6

14)HALUŞKA

15)TÖMEKEN SALATASI

16)SARI BURMA TATLISI

17)HAMUR DOLMASI

18)YANIKSI DONDURMA

19)KÖFTE PİYAZ

Antalya'da ne yenir, ne içilir? Antalya'nın en meşhur yemekleri... - Resim : 7

20)KABUKLU

21)GÖLEVİZ

Antalya antalya meşhur yemekleri yemek tarifi