21 Kasım 2024 Perşembe
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Antepliler her kış bu çorbayı içiyor, kış boyu hastalık yüzü görmüyor! Vitamin deposu Pirpirim Aşı çorbası

Birbirinden lezzetli tatlara ev sahipliği yapan Antep'in gizli kalmış bir vitamin deposu çorbası da var. Pirpirim aşı çorbası, kış boyu hastalıklardan koruyor. Antepliler her kış bu çorbayı tüketiyor. İşte Pirpirim Aşı tarifi...

Antepliler her kış bu çorbayı içiyor, kış boyu hastalık yüzü görmüyor! Vitamin deposu Pirpirim Aşı çorbası

Antep mutfağı birbirinden lezzetli tatlarla dolu oldukça zengin bir mutfaktır. Baklavasından kebabına, böreğinden çorbasına birçok lezzete ev sahipliği yapan Antep yöresinden vitamin deposu bir tarifle geldik. Anteplilerin pek bilinmeyen ancak her kış tüketerek hastalıklardan korunmalarını sağlayan bir çorbaları var. Anteplilerin pirpirim dediği semizotundan yapılan Pirpirim Aşı çorbası, adeta vitamin deposu. Kış boyu hastalıklardan koruyacak vitamin ve mineraller içeren Pirpirim Aşı'nın tarifini sizin için derledik.

PİRPİRİM AŞI TARİFİ

Malzemeler

Antepliler her kış bu çorbayı içiyor, kış boyu hastalık yüzü görmüyor! Vitamin deposu Pirpirim Aşı çorbası

1 demet ince kıyılmış pirpirim (semizotu)
1 orta boy soğan
1 su bardağı haşlanmış nohut
Yarım su bardağı pilavlık bulgur
1 yemek kaşığı domates salçası
2 yemek kaşığı sumak ekşisi (yoksa nar ekşisi)
1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
1 çay kaşığı tuz
Yarım çay bardağı sıvı yağ
1 litre sıcak su

Hazırlanışı

1. Soğanı küp küp olacak şekilde doğrayın. Bir tencerede sıvı yağ ile birlikte pembeleşinceye kadar kavurun.

2. Soğanlar pembeleştikten sonra üzerine salçayı ekleyin ve kokusu çıkana kadar kavurun. Daha sonra toz biber, sumak ekşisini ve tuzu ekleyip karıştırın.

3. Bulgurları ve sıcak suyu tencereye ekleyip karıştırın. Bulgurlar pişene kadar orta ateşte kaynatın.

4. Bulgurlar piştikten sonra haşlanmış nohutları ve son olarak ince ince kıydığınız semizotlarını tencereye koyun ve 10 dakika kadar kısık ateşte kaynattıktan sonra ocaktan alın.

Afiyet olsun!

Gaziantep