Aronyada zirve kent Kırklareli
Kırklareli'nde düşük maliyet ve yüksek gelir fırsatı sunan aronya, yaban mersini, frenk üzümü, ahududu, böğürtlen gibi meyvelerin ekim alanı genişliyor.
Kentte özellikle buğday, arpa, ayçiçeği ekilmeyen bölgelerde üzümsü meyve alanları oluşturulmaya başlandı. Kırklareli Tarım ve Orman Müdürlüğünün desteğiyle yoğun olarak Vize, Demirköy ve Kofçaz ilçelerinde son 5 yılda 1055 dekar alan üzümsü meyvelerle tarıma kazandırıldı. İl Tarım ve Orman Müdürü Mehmet Aksoy, bölgede özellikle aronyanın üretim alanlarının genişlediğini söyledi. İki yıl önce 250 dekar olan aronya ekim alanının önce 550, daha sonra da 850 dekara çıktığını ifade eden Aksoy, yaban mersininin son iki yıla göre 26 kat artışla 260 dekara, ahududunun 10 kat artışla 30 dekara çıktığını bildirdi.