Aşevi kendi ununu üretiyor
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi, tarlalarından elde ettiği ekmeklik buğdayları hasat ederek un yapılmak üzere fabrikaya taşıdı.
Fabrikada işlenen buğdaylar un haline getirilerek Büyükşehir Belediyesi Aşevi’nden yararlananlara ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara sosyal destek olarak ulaşacak.
Eskişehir Büyükşehir Belediyesi’nin atıl durumdaki tarım arazilerinin üretime kazandırılması projesinde elde edilen hasadın küçük çiftçilere yan destek, hayvancılıkla geçinen vatandaşlara ise balya olarak hibe edildiği çalışma kapsamında yeni bir uygulama daha hayata geçirildi.
Geçit Kuşağı Tarımsal Araştırma Enstitüsü tarafından ıslah edilen Reis ve Es 26 adlı ekmeklik buğday çeşitlerinin tohumları, Büyükşehir Belediyesi Tarımsal Hizmetler Dairesi Başkanlığı tarafından Belediye’ye ait tarlalara ekildi. 750 dekarlık alanda ekili buğdayın hasadı tamamlandı. Hasat işlemlerinden elde edilen buğdaylar un fabrikasına taşınırken, saman balyaları ise yem desteği olarak hayvan yetiştiricilerine hibe olarak verildi. Fabrikada işlenen buğdaylar un haline getirilip, çuvallanarak kamyonlara yüklendi. Elde edilen unlar Büyükşehir Belediyesi Aşevi’nden yararlananlara ve ihtiyaç sahibi vatandaşlara sosyal destek olarak dağıtılacak.