22 Kasım 2024 Cuma
İstanbul 17°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Asırlık değirmende un üretimi

Zonguldak'ın Ereğli ilçesinde atalarından kalma yaklaşık 5 asırlık tarihi su değirmenini çalıştırmayı sürdüren İbrahim Şen, geleneksel yöntemlerle un öğüterek köylülerin ihtiyacını karşılıyor.

Asırlık değirmende un üretimi
A+ A-

İlçeye 34 kilometre uzaklıkta bulunan Yenidoğancılar köyü Çölemen Mahallesi'ndeki tarihi su değirmeni adeta tarihe tanıklık ediyor. Atalarından kalan yaklaşık 5 asırlık tarihi değirmenin çarklarını debisi hiç düşmeyen Çölemen Deresi sayesinde döndürmeyi sürdüren 62 yaşındaki İbrahim Şen, buğday, arpa, mısır gibi tahıl ürünlerini öğüterek doğal un elde ediyor. İlerleyen teknolojiye rağmen geleneksel yöntemlerden vazgeçmeyen Şen, "Yeni Doğancılar Sütlüce" ismiyle anılan su değirmeninde civar köy ve ilçelerdeki vatandaşlara hizmet veriyor.

Zonguldak değirmen