Asırlık ustaları bile kıskandırıyor! İşte tüm püf noktalarıyla meşhur Tire köfte tarifi
Akşam yemeklerinize veya davet sofralarınıza çok yakışacak bir ana yemek tarifi ile karşınızdayız. Yedikçe yedirtecek tire köftesini mutlaka denemenizi tavsiye ediyoruz. İşte tüm ayrıntılarıyla tire köftesinin tarifi...
Köftenin her halini çok sevdiğimiz geniş bir mutfağa sahibiz. Onu akşam yemeklerimizde, misafir sofralarımızda hemen hemen her yerde kullanırız. Yanına patates kızartılıp çocukların gönlünü fetheder, piyaz koyar misafirlerimizin damaklarını şenlendiririz. Bugün ise onun altına tırnak pide, üzerine hazırladığımız mis gibi domates sosuyla servis ediyoruz. Şişlerde şekil verdiğimiz incecik köftesi ve lezzetli domates sosuyla tire köftesi tarifi sizlerle.
Sulu sulu pişmiş bir köfteyle, domates sosuyla ıslanmış pidenin yumuşaklığı birleşince, ortaya karşı koyamayacağınız bir lezzet çıkıyor. Bizden size tavsiye, bu tarifi misafir sofralarına hazırlamadan önceden kendi sofranıza için hazırlamanız çünkü vakit kaybetmeden yapılması gereken bir tarif olur kendisi.
O zaman sizleri yapımı pratik, lezzetli ve ekonomik tarifimiz olan tire köfte tarifimize bekliyoruz.
Ege' nin incisi İzmir' in Tire ilçesi ile özdeşmiş olan Tire köftesinin tiryakileri çok. Bu lezzeti dışarıya gidip yemenize gerek kalmadan evinizde de kolayca yapabilirsiniz. Haberimizde sizler için özenle tarifini hazırladığımız tire köftesi tarifimizi hem ev halkınıza hem de evinize gelen misafirleriniz çok beğenecek. İşte yemelere doyamayacağınız efsane lezzet tire köftesinin ayrıntılı tarifi...
TİRE KÖFTE TARİFİ İÇİN MALZEMELER
Köfte için:
500 gram orta yağlı kıyma
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
Domates sos için:
4 adet orta boy domates
1 yemek kaşığı tereyağı
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı pul biber
Servis için:
3-4 adet cherry domates
3-4 adet sivri biber
TİRE KÖFTE TARİFİNİN PÜF NOKTASI
Köfteleri şişe dizerken elinizi su ya da yağ yardımıyla ıslatırsanız daha rahat dizebilirsiniz.
TİRE KÖFTE TARİFİ NASIL YAPILIR?
Kıyma, tuz ve karabiberi bir kap içerisinde yaklaşık 10 dakika kadar güzelce yoğurun. Kıymayı 10-12 eşit parçaya ayırın.
Her bir parçayı elinizi suyla hafif ıslatarak açtırın ve şişe sarın.
Dolapta en az 1 saat kadar dinlendirin.
Sos için domatesleri rendeleyin ya da küp küp doğrayın. Tavaya tereyağını alın ve domatesleri pişirin. Tuz ve baharatları da ekleyip tavanın altını kapatın.
Bir tavada servis için domates ve biberi közleyin.
Dinlenen köfteleri tavada arkalı önlü pişirin. Pişen köfteleri şişten çıkarın.
Tavaya 2 yemek kaşığı tereyağ ekleyin ve kızdırın.Şişten çıkan köfteleri içerisine atın ve tereyağında bir süre daha pişirin.
Köfteleriniz hazır! Tabağa hazırladığınız domates sosu koyun. Üzerine köfteleri de dizin. Biber ve domatesleri de ilave ederek servis edin. Afiyetler olsun!
Kaynak: Yemek.com