04 Aralık 2024 Çarşamba
İstanbul 10°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Asla erimiyor, dağılmıyor ve bozulmuyor! Meğer taze fasulye böyle saklanmalıymış

Fasulye, kış aylarında sofralarımızın vazgeçilmez lezzetlerinden biridir. Ancak, taze fasulyeyi kış aylarında bulmak bir hayli zordur. Bu nedenle, taze fasulyeyi kışlık olarak saklamak ve canınız ne zaman çekerse pişirmek isterseniz doğru yöntemleri kullanmanız gerekmektedir.

Asla erimiyor, dağılmıyor ve bozulmuyor! Meğer taze fasulye böyle saklanmalıymış
A+ A-

Taze fasulyeyi saklamadan önce, iyisini seçmeniz son derece önemlidir. Ardından fasulyeyi ayıklayıp kaynayan suda 3-4 dakika haşlamanızı öneririz. Haşlama işlemi buzlukta muhafaza edeceğiniz taze fasulyenin daha uzun süre bozulmadan kalmasına yardımcı olacaktır.

TAZE FASULYEYİ SAKLAMA YÖNTEMİ

Asla erimiyor, dağılmıyor ve bozulmuyor! Meğer taze fasulye böyle saklanmalıymış - Resim : 1

Haşlama işleminin ardından taze fasulyeleri soğuk su ile yıkayıp süzmelisiniz. İyice kuruduktan sonra muhafaza edeceğiniz kaba almalısınız. Kapaklı cam kavanozlar veya plastik kaplar, fasulyelerinizin tazeliğini koruması için idealdir. Bunun yerine buzdolabı poşetlerini de tercih edebilirsiniz.

Fasulyeyi sakladığınız kapları serin ve karanlık bir yerde muhafaza etmeniz gerekmektedir. Bu sayede, fasulyelerinizin lezzeti ve besin değerleri korunacaktır.

Yukarıdaki yöntemleri kullanarak, kışlık fasulyelerinizi kolaylıkla saklayabilirsiniz. Böylece, kış aylarında da taze fasulye yeme keyfini yaşayabilirsiniz.

TAZE FASULYE KONSERVESİ TARİFİ

Asla erimiyor, dağılmıyor ve bozulmuyor! Meğer taze fasulye böyle saklanmalıymış - Resim : 2

Bu yöntemin yanı sıra fasulyeden konserve yapmak da hem pratik hem de güzel bir muhafaza yöntemidir. Fasulye konservesi için gerekli malzemeler ise şöyle:

  • 4 kilogram taze fasulye
  • 3 kilogram domates
  • 4 tane kırmızı biber
  • 1 kilo yeşil biber
  • 2 su bardağı sıvı yağ
  • Tuz

TAZE FASULYE KONSERVESİ NASIL YAPILIR?

1) Fasulyeleri yıkayın ve kırın.

2) Kırmızı ve yeşil biberleri yemeklik doğrayın. Sıvı yağı tavaya alın, ısındıktan sonra biberleri ve fasulyeyi ekleyin.

3) Tüm malzemeleri güzelce kavurun.

4) Domateslerin kabuklarını soyun ve rendeleyin. Ardından tavada kavurduğunuz fasulye ve biberlerin içine fasulyeyi ekleyin.

5) Tüm malzemeler piştikten sonra tuzunu ekleyin.

6) Ocağın altını kapatın ve hazırladığınız fasulyeyi kavanozlara doldurun.

7) Kavanozları ters çevirip bir örtü üzerinde soğuyana kadar bekletin ve güneş görmeyen bir yerde sonrasında kullanmak için muhafaza edin.

Kaynak: medyatava.com

Taze fasülye TAZE FASULYE KIŞLIK TAZE FASULYE NASIL SAKLANIR