23 Aralık 2024 Pazartesi
İstanbul
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Asla karıştırmanıza gerek yok! Topaklanmayan efsane tarhana çorbası tarifi

İddia ediyoruz tarhana çorbasını hiç böyle yemediniz! İşte karşınızda pişirme sırasında siz karıştırmasınız bile asla topaklanmayan, ipeksi kıvamı ile tadanlardan tam not alan tarhana çorbası tarifi...

Asla karıştırmanıza gerek yok! Topaklanmayan efsane tarhana çorbası tarifi
A+ A-

Tarhana çorbası Türk mutfağının olmazsa olmazlarından biri. Hastalıkların şifa kaynağı, pratikliği ile sofraların kurtarıcısı olan tarhana çorbasını bir de bu tarifle deneyin... Saatlerce başını bekleyip karıştırmanıza gerek kalmayacak ve çorbanız asla topaklanmayacak! İşte karşınızda usta şeflerin sır gibi sakladığı o tarhana çorbası tarifi...

TARHANA ÇORBASI İÇİN GEREKLİ MALZEMELER

  • 3 yemek kaşığı ev tarhanası
  • 2 yemek kaşığı teryağı
  • 1 yemek kaşığı salça
  • 2 diş sarımsak
  • 6 su bardağı su
  • Nane (isteğe bağlı)
  • Tuz

TARHANA ÇORBASI TARİFİ - HAZIRLANIŞI

1) Öncelikle tencereye  2 yemek kaşığı tereyağı koyuyoruz. Tercihe göre aynı ölçüde sıvı yağ ile de yapabilirsiniz. 

2) Yağ eriyip biraz ısındıktan sonra 3 yemek kaşığı tarhanayı ilave ediyoruz. 

3) Tarhanayı yağda güzelce kavuruyoruz. Ancak bu aşamada tarhananın yanmamasına özen göstermelisiniz. Çünkü hemen yanıp kararabiliyor. Bu da çorbanızın tadını bozacak bir unsur. Dolayısıyla kavurma işlemini kısık ateşte yapmanızı öneririz.

4) Kavrulan tarhanaya salçayı ve ince ince doğradığınız sarımsağı ilave edip kavurma işlemine devam edin. Eğer nane gibi baharat eklemek istiyorsanız bu aşamada ilave etmelisiniz.

5) Tencereye 6 su bardağı ölçüsündeki suyu ilave edin ve güzelce karıştırın.

Bu şekilde hazırlamış olduğunuz tarhana çorbasını başında pişene kadar bekleyip karıştırmanıza gerek yok. Kavrulma işlemi sırasında tarhana güzelce piştiği için topaklanma yapmıyor ve çorbanız ipeksi bir kıvama sahip oluyor.

Son Dakika Haberleri Tarhana Çorbası Tarhana Çorbası nasıl yapılır Tarhana çorbası püf noktası pratik yemek tarifleri pratik çorba tarifleri pratik tarifler çorba tarifleri