01 Kasım 2024 Cuma
İstanbul 13°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Asla kuru olmayan revani nasıl yapılır? Revani tatlısının püf noktaları...

Revani, genellikle herkes tarafından severek tüketilen bir hamur işi tatlısıdır. İnce irmik taneleri, şeker, yumurta, süt, tereyağı veya margarin, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğu gibi malzemelerle hazırlanır. Peki asla kuru olmayan revani nasıl yapılır? İşte tarifi!

Asla kuru olmayan revani nasıl yapılır? Revani tatlısının püf noktaları...
A+ A-

Revani, Türk mutfağında yaygın olarak tüketilen ve çok sevilen tatlı bir hamur işidir. Revani genellikle şerbetli olarak yapılır. Şerbet, su, şeker ve limon suyunun kaynatılması ile hazırlanır. Revani dilimlendiğinde veya kareler halinde kesildiğinde üzerine bu şerbet dökülür ve tatlı, nemli ve tatlı bir kıvam alır. Revaniye farklı bir lezzet katan da bu şerbetidir. Peki asla kuru olmayan revani nasıl yapılır? Revani tatlısının püf noktaları nelerdir? İşte ayrıntılar!

Asla kuru olmayan revani nasıl yapılır?

ASLA KURU OLMAYAN REVANİ NASIL YAPILIR?

MALZEMELER

  • REVANİ İÇİN
  • 1 su bardağı irmik
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1/2 su bardağı sıvı yağ (örneğin ayçiçek yağı)
  • 3 yumurta
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 1 tatlı kaşığı limon kabuğu rendesi (isteğe bağlı)
  • Yarım su bardağı dövülmüş ceviz veya fındık (isteğe bağlı)
  • ŞERBET İÇİN
  • 2 su bardağı su
  • 2 su bardağı toz şeker
  • 1 dilim limon veya limon suyu

Asla kuru olmayan revani nasıl yapılır? Revani tatlısının püf noktaları... - Resim : 2

YAPILIŞI

  1. İlk olarak şerbeti hazırlayın. Su ve şekeri bir tencereye koyun, kaynamaya başladığında limon dilimini veya limon suyunu ekleyin. Şurup yaklaşık 10-15 dakika kaynatın. Şurup hazır olduğunda ocaktan alın ve soğumaya bırakın.
  2. Diğer tarafta, geniş bir karıştırma kabında irmik veya semolina, toz şeker, yoğurt, sıvı yağ, yumurtalar, kabartma tozu, vanilya ve limon kabuğu rendesini iyice karıştırın.
  3. Karışımı yağlanmış bir fırın tepsisine dökün ve düzeltin.
  4. Önceden ısıtılmış 180 dereceye ayarlı fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin. Pişirme süresi genellikle 30-35 dakika sürer, ancak fırınınıza bağlı olarak süre değişebilir.
  5. Pişen revaniyi fırından çıkarın ve sıcakken soğumuş olan şerbeti üzerine dökün. Şerbeti eşit bir şekilde yayılmasını sağlamak için revaninin her tarafına delikler açabilirsiniz.
  6. Revaniyi oda sıcaklığında soğumaya bırakın. Şerbeti iyice çekene kadar bekleyin.

Son Dakika Haberleri revani Asla kuru olmayan revani nasıl yapılır Revani tatlısının püf noktaları