Atalay Cumhurbaşkanı Erdoğan'a seslendi: MTV kadar değerimiz yok mu?
Türk-İş Genel Başkanı Atalay Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın MTV krizindeki gibi şeker fabrikalarının özelleştirilmesine karşı da müdahalede bulunmasını istedi
Türk-İş Genel Başkanı Ergün Atalay, hükümetin şeker fabrikalarını özelleştirme girişimine ilişkin Aydınlık’a konuştu.
Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın Motorlu Taşıtlar Vergisi’ne (MTV) yapılan zammın ardından devreye girdiğini hatırlatan Atalay, “Milyonlarca vatandaşları ilgilendiren şeker fabrikalarının MTV kadar değeri yok mu? Cumhurbaşkanı devreye girsin özelleştirmeden kurtulalım” dedi.
14 şeker fabrikasının özelleştirilmesi sonunda gördükleri en büyük tehlikenin nişasta bazlı şeker (NBŞ) üretiminin artması olduğunu söyleyen Atalay, hükümetin NBŞ kotasını yüzde 10’dan yüzde 5’e düşürmesini olumlu karşıladıklarını belirtti. Atalay, bu kotanın sıfır olmasının daha da iyi olacağını ifade etti. Konfederasyon olarak özelleştirme girişimine karşı mücadele sürecini iyi yürüttüklerinin altını çizen Atalay, şunları söyledi:
“Şeker Fabrikalarının Kurtuluşu İçin ‘Milli Mutabakat’ Tutanakları” başlığı altında 2 ciltlik bir kitap hazırladık. İçerisinde muhalefet partilerinin yanı sıra bazı AKP ve MHP ilçe başkanlarının fabrikaların satılmasına karşı görüşleri de yer alıyor. Yani şeker fabrikalarının özelleştirilmesine sadece muhalefet partileri değil iktidar partisi içinden de itirazlar geldi. Biz de Sayın Cumhurbaşkanımız konfederasyonumuzu ziyarete geldiğinde elimizdeki dosyaları sunduk. Kendisi de inceleyeceğini söyledi. Ayrıca her gün şeker fabrikasının olduğu illerimizde eylemler ve basın açıklamaları düzenliyoruz.”
‘DEVREYE GİRSİN NETİCE ALALIM’
MTV’ye yapılan zammın ve cam film yasağının ardından gelen tepkiler üzerine Cumhurbaşkanı Tayyip Erdoğan’ın devreye girdiğini hatırlatan Atalay, şeker fabrikalarını özelleştirme girişimine karşı da Erdoğan’ı işaret etti.
Atalay, şöyle konuştu: “Milyonlarca vatandaşı ilgilendiren şeker fabrikalarının MTV ya da cam filmi kadar değeri yok mu? Sayın Cumhurbaşkanı cam filminde devreye girdi, yasak kalktı. Tepkiler geldi, MTV’deki yüksek zammı düşürdü. Şeker fabrikalarının özelleştirilmesi konusunda da devreye girsin, netice alalım. Şeker fabrikaları özelleştirilmekten kurtulsun.”