Atatürk'e hakaret eden Şevki Yılmaz'ın rapor oyunu ortaya çıktı! Atatürk'ü anmamak için rapor almış...
Katıldığı bir düğünde 'Osmanlı'yı süren soysuzları lanetliyorum' ifadeleriyle tepki çeken Şevki Yılmaz'ın Rize Belediye Başkanlığı yaptığı dönemde, milli bayramlarda düzenlenen törenlere katılmamak için sıkça sağlık raporu aldığı ortaya çıktı.
II. Abdülhamid'in 4. kuşak torunu olan Orhan Osmanoğlu'nun kızı Berna Sultan Osmanoğlu ve eşi Yiğit Onur Kaya'nın hafta sonu yapılan düğünü gündem olmuştu. Düğünde, çiftin nikah şahidi olan eski Rize Belediye Başkanı ve Refah Partisi Milletvekili Şevki Yılmaz’ın eline mikrofon alarak "Osmanlı’yı süren soysuzları lanetliyorum" ifadelerine tepki yağmıştı.
MÜFETTİŞ GÖREVLENDİRİLMİŞ
Atatürk'e hakaretleri nedeniyle ismi gündeme gelen Şevki Yılmaz'ın, 1994-1995 yılları arasında Rize Belediye Başkanlığı yaptığı dönemdeki rapor oyunu ortaya çıktı. Sözcü Gazetesi'nden Saygı Öztürk'ün haberine göre; Şevki Yılmaz'ın Rize Belediye Başkanlığı döneminde Atatürk'e hakaretleri nedeniyle müfettiş görevlendirilmiş.
ATATÜRK'Ü ANMAMAK İÇİN 'SAĞLIK RAPORU'
Müfettiş raporlarında ise Yılmaz'ın milli bayramlarda düzenlenen törenlere katılmamak için "26 kez sağlık raporu" aldığı tespit edilmiş. Saygı Öztürk'ün aktardığına göre Yılmaz hakkında hazırlanan soruşturma raporunda yer alan ifadeler şöyle:
“Şevki Yılmaz, sağlıklı olduğu halde doktora gitmeden gitmiş gibi rapor aldırıyor. Amaç, Atatürk anıtına çelenk koymaya gitmemek. Doktorun raporları tek tek incelendi. Şevki Yılmaz’ın rapor aldığı günlerde kendisinin İstanbul’da, Ankara’da olduğu belirlenmiştir. Uçak biletleri de raporumuz ekinde yer almıştır.”
Müfettişlerin Yılmaz’ın bu tutumu hakkındaki yorumu da şöyle:
“Hemen her ulusal bayram öncesi Şevki Yılmaz’ın törene gitmemek için rapor aldığını belirledik. Sağlık Bakanlığı’na da doktor hakkında işlem yapılması için suç duyurusunda bulunduk. Bu doktor cezalandırıldı. Şevki Yılmaz’ın işi gücü Atatürk’e hakaret etmek olduğu soruşturma sırasında çok belirgin ve belgelerle ortaya koyduk.”
ŞEVKİ YILMAZ KİMDİR?
Şevki Yılmaz 1955 yılında İzmit’de doğdu. Babası Ali Efendi bir dönem Karamürsel’de müftü olarak görev yapmıştır.
Öğrenim hayatına İzmit’te başlayan Şevki Yılmaz 1973 yılında İzmit İmam-Hatip Lisesi’nden mezun oldu. Ardından Derince Lisesi’ni dışarıdan bitirdi. 1974 yılında MSP-CHP koalisyonunda, Adalet Bakanlığı Özel Kalemi olarak görev yaptı.
Şevki Yılmaz, İstanbul Yüksek İslam Enstitüsü’nden 1980 yılında mezun oldu. Fakülte yıllarında Kartal Müftülüğünde Murakıp olarak memuriyet hayatına devam etti. 1982 yılında Avrupa Milli Görüş Teşkilatları Avusturya Bölge Başkanlığı görevine getirildi. Daha sonra 1984 yılında, Avrupa Milli Görüş Teşkilatlarında 10 yıl sürecek olan Tanıtımdan Sorumlu Genel Başkan Yardımcılığı görevini yürüttü.
1987 yılında partisinin Rize 2. sıra adayı olarak milletvekili seçimlerine katıldı ancak kazanamadı. 1989 yılında belediye seçimlerinde tekrar aday gösterildi. Refah Partisi bu seçimde ikinci parti oldu.
1991 yılında yapılan milletvekilliği seçimlerinde, Rize’den tekrar aday gösterildi ve % 19,8 oranında oy aldı fakat milletvekilliğini kazanamadı. 1994 yılında mahalli idareler seçimlerinde başkan adayı olduğu Rize’de Belediye Başkanı seçildi.
1995 Milletvekili seçimlerinde, tekrar Rize’den milletvekili adayı oldu. Seçimi kazandı ve Rize milletvekili olarak TBMM’de yerini aldı.
Refah Partisi'nin kapatılma davasında adı geçen Şevki Yılmaz da verilen karar neticesinde Necmettin Erbakan, Şevket Kazan, Ahmet Tekdal, İbrahim Halil Çelik, Hasan Hüseyin Ceylan, Şükrü Karatepe, Bekir Yıldız, Zeki Başaran, Selahaddin Aydar, Hasan Celal Güzel ve Recep Tayyip Erdoğan’la birlikte siyasi yasaklılar arasına katıldı. Siyasi yasaklı olduğu dönemde Avrupa’ya gitti. 7 yıl boyunca yurt dışında kaldı.