Avokado tost nasıl yapılır? En lezzetli avokado tost tarifi
Avokado tostu, günün hızlı temposunda enerji dolu bir başlangıç yapmak isteyenler için mükemmel bir seçenek. Sağlıklı yağlar, vitaminler ve lezzet dolu bir kombinasyon sunan bu tarif, kahvaltı veya hafif bir öğle yemeği için idealdir. Avokado tost nasıl yapılır?
Yayınlanma:
Güncellenme:
Bağlantıyı Kopyala
A+
A-
Avokado tostu, sağlıklı ve lezzetli bir kahvaltı veya hafif öğün alternatifi olarak öne çıkan bir tariftir. Bu nefis atıştırmalık, olgun avokado, tam buğday ekmeği ve birkaç ek malzeme ile hazırlanır ve sadece birkaç dakika içinde sofranızda olabilir. Avokado, sağlıklı yağlar, lif ve vitaminlerle dolu bir meyve olduğu için besleyici bir seçenek sunarken, tostun kıtır kıtır dış yüzeyi ve kremsi iç harcıyla damakları şenlendirir.
AVOKADO TOST NASIL YAPILIR?
Malzemeler:
1 adet olgun avokado
2 dilim tam buğday ekmeği veya çavdar ekmeği
Limon suyu
Krem peynir
Tuz
Karabiber
Kırmızı biber, pul biber veya susam
- Avokadonun kabuğunu soyun ve çekirdeğini çıkarın.
- Avokadoyu bir kaseye alın ve bir çatal yardımıyla ezin.
- Birkaç damla limon suyu ekleyerek kararmasını önleyin.
- İçine dilerseniz biraz krem peyniri ekleyebilirsiniz. Bu tüyo lezzetine lezzet katıyor!
- Tuz ve karabiber ekleyerek karıştırın. Tost makinenizi veya tavayı ısıtın.
- Ekmek dilimlerini kızartın. Ekmeklerin her iki tarafını da güzelce kızartmak için ters çevirin.
- Kızarmış ekmek dilimlerini alın.
- Avokado püresini ekmek üzerine sürün. İsterseniz avokado püresini bir bıçak yardımıyla ekmek üzerine düzgünce yayabilirsiniz.
- Avokado püresinin üzerine kırmızı biber, pul biber veya susam ekleyebilirsiniz.
- Avokado tostunuzu sıcak bir şekilde servis edin.