22 Aralık 2024 Pazar
İstanbul
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Aylarca bayatlamıyor, anneler hep yapıyor! 5 malzemeyle 5 dakikada şipşak kurabiye tarifi

Az malzemeli, bayatlamayan kurabiye tarifi arayanlar için annelerin her zaman yaptığı o kurabiye tarifini derledik. İşte sadece 5 malzemeyle 5 dakikada hazırlanan o kurabiye tarifi..

Aylarca bayatlamıyor, anneler hep yapıyor! 5 malzemeyle 5 dakikada şipşak kurabiye tarifi

Anne kurabiyesi, en sevdiğimiz ve tadına doyamadığımız kurabiyelerdendir. Az malzemeyle yapılan ve asla bayatlamayan kurabiye tarifi arayanlar bu tarife! Sadece 5 malzemeyle hazırlanan ve 5 dakikada yapılan bu kurabiye, davet sofralarınızın favorisi olacak. İşte 5 dakikada 5 malzemeli kurabiye...

5 DAKİKADA 5 MALZEMELİ KURABİYE TARİFİ

Malzemeler

Aylarca bayatlamıyor, anneler hep yapıyor! 5 malzemeyle 5 dakikada şipşak kurabiye tarifi

1 yumurta
Yarım su bardağı pudra şekeri
Yarım su bardağı sıvı yağ
1 paket kabartma tozu
2 su bardağı un

Üzeri için:

2 yemek kaşığı pirinç fındık
1 yumurta beyazı

Hazırlanışı

1. Yumurta ve pudra şekerini geniş bir kase içerisine alın. Bir çırpıcı yardımıyla çırpın.
2. Sıvı yağ, kabartma tozu ve azar azar unu ekleyerek karıştırmaya başlayın. Hamur pürüzsüz bir kıvam alana kadar yoğurun.
3. Hamurdan ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlayın ve yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizin. Yaklaşık 25 kurabiye hamuru elde edeceksiniz.
4. Son olarak yumurta beyazı ve pirinç fındıkları her bir kurabiyenin üzerine sürün. Kurabiyeyi 180 derece önceden ısıtılmış fırında pişmeye bırakın.

Afiyet olsun!

Kurabiye