23 Eylül 2024 Pazartesi
İstanbul 18°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Aynı yemekleri yapmaktan sıkıldınız mı? İşte Azeri mutfağından harika Bozbaş tarifi

Yepyeni bir lezzet arıyorsanız karşınızda Azeri usulü Bozbaş! Azerbaycan mutfağının harika lezzetleri arasında yer alan bu tarif sofranızın yıldızı olacak. İşte akşam yemeğinde sevdiklerinizle bir araya gelip yiyebileceğiniz Bozbaş yemeği tarifi...

Aynı yemekleri yapmaktan sıkıldınız mı? İşte Azeri mutfağından harika Bozbaş tarifi

Azerbaycan'a ait olan Bozbaş, aynı zamanda Doğu Anadolu Bölgesinde de sıklıkla yapılan bir lezzet. Kars'ta piti adıyla bilinen doyurucu yemek, baharatlarla zenginleştirilip sofralarınızı şenlendiriyor. Siz de yepyeni bir lezzet denemek isterseniz karşınızda kuzu incikten nohuda birçok malzemenin ahenkle bir araya geldiği Bozbaş tarifi.

Aynı yemekleri yapmaktan sıkıldınız mı? İşte Azeri mutfağından harika Bozbaş tarifi - Resim : 1

AZERİ USULÜ BOZBAŞ TARİFİ

Azeri usulü Bozbaş için malzemeler
6 adet kuzu incik
1 çay bardağı nohut
4 çorba kaşığı tereyağı
Yeteri kadar su
3 adet patates
2 adet soğan
2 adet küp doğranmış domates
4 adet iri doğranmış sivri biber
1 tatlı kaşığı zerdeçal
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber

Doğru eti seçin

Lezzetli Bozbaş yapmak için öncelikle eti doğru seçmeniz gerekiyor. Kuzu etinin kullanıldığı bu yemekte kuzu incik veya kaburga tercih edebilirsiniz. Ancak kuzu eti sevmiyorsanız veya yiyemiyorsanız kemikli veya yağlı dana eti kullanabilirsiniz.

Nohutları geceden ıslatın

Nohutları kullanmaya hazır hâle getirmek için bir gece önce ıslatın. Gece boyu şişmiş nohudun suyunu süzdükten sonra nohudu 20 dakika haşlayın ve kabuklarını soyun.

Tavayı iyice kızdırın ve etleri mühürleyin

Kuzu incikleri tuz ve tereyağı karışımı ile ovun. Bu sırada tavanızı iyice kızdırın. Harlı bir ateşte etleriniz renk alana kadar çevirerek mühürleyin. Böylece etin dışı pişerken içi de yumuşacık kalacaktır. Etlerinizi tencereye alıp üzerini iki parmak geçecek kadar su koyun ve pişmeye bırakın. Orta pişkinlikteyken eti ocaktan alın ve suyunu bir kenara ayırın. Etinizi güveç kabına koyduktan sonra üzerine soyup dilimlediğiniz patates, soğan, domates ve biberleri ekleyin. Ardından kabukları soyulmuş nohutları da malzemelerin üstüne ilave edin. Etin suyunu, baharatlarını ve tereyağını da ekleyerek yemeği pişmeye bırakın. Önceden ısıtılmış 200 derecelik fırında 45 dakika boyunca pişirin.

Baharatları kararında ekleyin

Etin içerisine zerdeçal, tuz, karabiber ve pul biber kararında ekleyerek lezzetini daha da arttırabilirsiniz. Etin ve sebzelerin lezzetini bastırmamak için baharat kullanımına dikkat edin. İşte akşam yemeğini sabırsızlıkla bekleyeceğiniz Azeri usulü Bozbaş tarifi bu kadar!

Son Dakika Haberleri