Ayşe kadın fasulyeden yapılan kışlık yemekler!
Ayşe kadın fasulyeden yapılan kışlık yemeklere bayılacaksınız. İster hazırlayıp buzluğa atın ve daha sonra yiyin, ister hazırlar hazırlamaz hemen tüketin. İşte o lezzetli tarifler!
Taze fasulyeden yapılan tüm yemekler çok lezzetli olur. Özellikle Ayşe kadın fasulye elinizin altında varsa bu tarifler çok hoşunuza gidecek. Bu tarifleri birçok farklı açıdan değerlendirebilirsiniz. İsterseniz pişirip hazırlayın, soğuyunca buzluğa kaldırın. İsterseniz de yaptığınız gün tüketin. Her türlü de lezzetini koruyacaktır. Bugün ise sizlere üç farklı taze fasulye tarifi vereceğiz. Zeytinyağlı taze fasulye, yumurtalı taze fasulye kavurması ve taze fasulye kızartması... Emin olun üçünün de lezzeti bir başka. O halde bu lezzetli tariflerin nasıl yapılacağına geçelim. İşte Ayşe kadın fasulyeden yapılan kışlık yemekler!
AYŞE KADIN FASULYEDEN YAPILAN KIŞLIK YEMEKLER!
ZEYTİNYAĞLI TAZE FASULYE TARİFİ
GEREKLİ MALZEMELER
- 1 kilo taze fasulye
- 2 adet kuru soğan
- 3 adet domates
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 adet küp şeker
- 1 su bardağı su
YAPILIŞI
- Fasulyeleri ayıklayıp yıkayın. Ortadan ikiye bölüp tencereye alın.
- Üzerine küp şeklinde doğranmış soğanı, domatesi ekleyin. Zeytinyağı, baharatlar ve suyunu da atın.
- Kısık ateşte 50 dakika kadar pişirin.
YUMURTALI TAZE FASULYE KAVURMASI
GEREKLİ MALZEMELER
- 500 gram taze fasulye
- 2 adet yumurta
- 1 adet soğan
- 1 diş sarımsak
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı tereyağı
- Karabiber, tuz, pul biber
YAPILIŞI
- İlk olarak taze fasulyeleri ayıklayıp yıkayıp 2-3 parçaya bölün.
- Sonrasında derin bir tencereye suyu kaynaması için koyun. Kaynadıktan sonra tuz atın ve fasulyeleri ekleyin. Fasulyeler yumuşayıp haşlanınca süzüp kenara alın.
- Tencerenin içine zeytinyağı, soğan, sarımsak ekleyin ve kavurun. Sonra da fasulyeleri ve baharatları ekleyin ve kavurmaya devam edin.
- Başka küçük bir kaseye yumurtaları kırın ve çırpın. Fasulyelerin üzerine tereyağını ekleyince çırpılan yumurtaları fasulyelerin üzerine ekleyin. Yumurtalar pişene kadar pişirin.
TAZE FASULYE KIZARTMASI
GEREKLİ MALZEMELER
- 250 gram taze fasulye
- 1 adet yumurta
- Yarım su bardağı un
- Yarım su bardağı su
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- Tuz, karabiber
- Sıvıyağ
YAPILIŞI
- Fasulyeleri 4-5 dakika kadar haşlayın. Kaynamış sudan çıkarınca hemen soğuk su içerisine koyun. Çıkarınca kağıt peçete ile durulayın.
- Derin bir kap içerisine yumurta, un, su, kabartma tozu ve baharatları ekleyip pürüzsüz kıvam alıncaya kadar çırpın. Sonrasında fasulyeleri bu karışıma batırın.
- Karışıma bulanmış fasulyeleri kızgın yağ içerisinde kızartın.