23 Aralık 2024 Pazartesi
İstanbul
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Az kişi biliyor ama yiyen vazgeçemiyor! İşte Antep’in meşhur lebeniye çorbası…

Antep usulü Lebeniye çorbasını henüz denemediyseniz hemen denemelisiniz. Lebeniye çorbası, Gaziantep mutfağının sıra dışı lezzetlerinden biridir. Bu lezzetli ve doyurucu çorbanın hazırlanışı da oldukça kolaydır. İşte Antep'in meşhur lebeniye çorbası tarifi...

Az kişi biliyor ama yiyen vazgeçemiyor! İşte Antep’in meşhur lebeniye çorbası…
A+ A-

Türk mutfağının eşsiz lezzetlerinden biri olan Lebeniye çorbası sadece lezzet açısından değil beslenme açısından da önemli bir rol oynuyor. İştah açıcı görünüyor ve ağzınızda unutulmaz bir tat bırakıyor. Şimdi bu geleneksel tarifin sırlarını açığa çıkarmaya hazırlanın. Antep usulü Lebeniye çorbası nasıl yapılır? Damak tadınıza eşsiz bir dokunuş katacak çorba tariflerini birlikte hazırlayalım.

Lebeniye çorbası tarifi için malzemeler

  • 100 gram yağsız et, çok küçük doğranmış
  • 1 yemek kaşığı yağ
  • 6 su bardağı sıcak su
  • 1/2 su bardağı pirinç
  • 1 su bardağı pişmiş nohut
  • 1,5 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 yumurta
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım limonun suyu
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • Sos için
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 çay kaşığı kuru nane

Az kişi biliyor ama yiyen vazgeçemiyor! İşte Antep’in meşhur lebeniye çorbası… - Resim : 1

Hazırlanması

  1. İlk adım tavaya bir yemek kaşığı yağ ekleyip ocağı açmak olacak. Daha sonra eti tavaya ekleyin ve 5-6 dakika kızartın.
  2. Etler iyice kavrulduktan sonra tencereye 6 bardak kaynar su ekleyin. Tencerenin kapağını kapatıp eti pişirin. Daha sonra eti pişirdiğiniz tencereye pirinci ekleyin ve orta ateşte pişirmeye devam edin.
  3. Yaklaşık 10 dakika piştikten sonra haşlanmış nohutları tencereye ekleyin ve iyice karıştırın. Kapağını kapatıp pişirin. Çorbayı tatlandırmak için ayrı bir kaseye süzme yoğurt, yumurta ve unu ekleyip pürüzsüz hale gelinceye kadar karıştırın.
  4. Çorbayı baharatlarken tencereden bir kepçe sıcak su alıp yavaş yavaş yoğurda ekleyerek karıştırın. Baharatları yavaş yavaş ve sürekli karıştırarak tencereye ekleyin. Çorbaya tuz ekleyip ocağı kısık ateşe alın.
  5. Sosu hazırlamak için tereyağını küçük bir tencerede ocakta ısıtın. Tereyağı eridikten sonra kuru naneyi ekleyip ocaktan alın.
  6. Hazırladığınız sosu yavaş yavaş et suyuna dökün ve iyice karıştırın. Dilerseniz karabiber ekleyebilirsiniz. Tahıllarla dolu lezzetli bir Lebeniye çorbasının tadını çıkarın.

Gaziantep Tarif