Tadına doyamayacaksınız... Bal kabağı çorbası tarifi
Sonbaharın güzel tatlarından bal kabağı ile yapılabilecek bu çorba tarifi, adeta şifa deposu. Bal kabağının tatlısından sıkılanlar, sıcak bir tas değişik çorba arayanlar sizi mutfağa alalım. Tadına doyamayacaksınız... İşte bal kabağı çorbası tarifi...
Bal kabağı çorbasında neler yok neler... Kuru soğan, maydanoz, kekik, sarımsak, tane karabiber... Dilerseniz tavuk suyu yerine et suyuyla da hazırlanır bal kabağı çorbası. Dilerseniz de en klasik yöntemiyle hazırlayabilirsiniz. Karşınızda tüm kış afiyetle tüketebileceğiniz nefis mi nefis bal kabağı çorbası tarifi!
BAL KABAĞI ÇORBASI TARİFİ İÇİN MALZEMELER
3 dilim bal kabağı (iri dilim)
1 adet patates
1 adet havuç
2 litre su
3 yemek kaşığı sıvı yağ
1 adet soğan
3 diş sarımsak
1 su bardağı et suyu
1 su bardağı süt
1 çay kaşığı tuz
1 çay kaşığı karabiber
1/2 çay kaşığı zerdeçal
BAL KABAĞI ÇORBASI TARİFİNİN PÜF NOKTASI
Et suyu ya da tavuk suyuyla hazırlamanız lezzetini arttırır.
BAL KABAĞI ÇORBASI TARİFİNİN PİŞİRME ÖNERİSİ
Üzerini geçecek kadar suda haşladığınız ya da fırında (düşük ısıda, uzun süre pişirdiğiniz) pişirdiğiniz bal kabağını mutfak robotunda püre haline getirdikten sonra kullanabilirsiniz. Krema kullanmadan da çorbayı hazırlayabilirsiniz.
BAL KABAĞI ÇORBASI TARİFİ NASIL YAPILIR?
Tüm malzemeleri küp şeklinde doğrayarak çorba yapımına başlayın. Tavaya yağ ekleyin ve soğanları, sarımsakları, havuçları ekleyip kavurun.
Kaynak: Yemek.com