26 Aralık 2024 Perşembe
İstanbul
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

O padişahın vazgeçemediği yemekti! İftar sofrasında olmazsa olmazdı: Ballı Mahmudiye tarifi...

Ballı Mahmudiye, II. Mahmut'un vazgeçemediği ve çok sevdiği bir Osmanlı lezzetiydi. Farklı iftar yemeği tarifleri arayanlara özel, Ballı Mahmudiye tarifini derledik. İşte Ballı Mahmudiye tarifi...

Ballı Mahmudiye nasıl yapılır? Ballı Mahmudiye tarifi

Osmanlı Saray Mutfağı'nda, II. Mahmut'un en sevdiği yemek olarak bilinen ve adını da buradan alan Ballı Mahmudiye, aynı zamanda iftar sofralarının da vazgeçilmez lezzetiydi. Ballı Mahmudiye, saray aşçıları tarafından özenle hazırlanarak iftar vaktinde padişaha sunulurdu. Farklı iftar yemeği tarifleri arayanlara özel, Ballı Mahmudiye tarifini derledik. Peki Ballı Mahmudiye nasıl yapılır? İşte Ballı Mahmudiye tarifi...

BALLI MAHMUDİYE TARİFİ

MALZEMELER

500 gram kemikli tavuk but
500 gram tavuk göğüs eti
1 orta boy soğan
2 yemek kaşığı bal

O padişahın vazgeçemediği yemekti! İftar sofrasında olmazsa olmazdı Ballı Mahmudiye tarifi...
100 gram kuru kayısı
100 gram badem
50 gram kuru üzüm
2 yemek kaşığı tereyağ
1 limon
1 çay kaşığı tarçın
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz

HAZIRLANIŞI

Tavukları kuşbaşı doğrayıp 10 dakika haşlayın.

Tavaya yağı alıp yemeklik doğranmış soğanları ekleyin ve rengi dönene kadar kavurun.

Kavrulan soğanların üzerine tavukları ekleyip kavurmaya devam edin.

O padişahın vazgeçemediği yemekti! İftar sofrasında olmazsa olmazdı Ballı Mahmudiye tarifi...

10 dakika kavurduktan sonra, kuru meyveleri ve bademleri ekleyip kavurmaya devam edin.

Baharatları ve limon suyunu ekleyin.

Bir tur daha çevirip 1 su bardağı tavuk suyu ekleyin. Suyunu çekene kadar pişirin.

Suyu çekince balı ekleyin ve son kez 2 dakika daha pişirdikten sonra ocağın altını kapatın.

Ballı Mahmudiye hazır. Afiyet olsun!

Osmanlı iftar Tarif