Bayat ekmekle yapılıyor... 1 tepsi dolusu çıkıyor. Birçok aşçı tarafından da biliniyor
Fazla alındığı için tüketilemeyen ve bayatlayan ekmekler için tadına doyulmaya bir tarif var…
Bayatlayan ekmekler neredeyse her ev hanımının başlıca sorunudur. Fazla alındığı için ya da o gün veya akşam evde yemek yenilmediği için fazla ekmekler kalır. Aradan bir iki gün de geçince o ekmek neredeyse yenemez hale gelir.
BAYAT EKMEKLERDEN HARİKA BİR LEZZETTE...
Bu nedenle de bayatlayan ekmekler çok sertleşince de tüketilmez ve çöpe atılır. Fakat aşçıların da yakından bildiği bir tarif bayat ekmekleri adeta muhteşem bir lezzete çeviriyor. Bayat ekmeklerden yapılan bu lezzet damaklarda nefis pizzadır. Bayat ekmek pizzası hem kolay hazırlanıyor hem de koca bir tepsi çıkıyor ve tadına da doyulmuyor. Sabah kahvaltıları için bayat ekmekle yapılan pizzayı kesinlikle deneyin.
Bayat ekmeklerin harika pizzaya dönüştüğü tarif edilen Mynet.com'da yer alan bir içerikte gerekli malzemeler sıralandı...
GEREKLİ MALZEMELER
- 1 adet bayat ekmek
Sosu için:
- 2 adet yumurta
- 1 çay bardağı süt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 çay kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
Üzeri için:
- 70 gram sucuk
- 1 su bardağı rendelenmiş kaşar peyniri
- 1 adet kapya biber
- 2 adet yeşil biber
BAYAT EKMEK PİZZASI NASIL YAPILIR?
Sosu için gerekli olan malzemeleri derince bir kapta güzel karıştırın ve çırpın.
Bayat ekmekleri arkalı önlü sosa batırıp, yağlı kağıt serilmiş bir fırın tepsisine dizin.
Üstü için gerekli olan kaşar rendesi, doğranmış sucuk, doğranmış kırmızı biber ve yeşil biberleri bir kapta karıştırıp, ekmeklerin üstüne paylaştırın.
Önceden ısıtılmış 200 derece fırında üstleri kızarana dek yaklaşık 15 dakika kadar pişirin ve sıcak sıcak servis alın.
Birbirinden lezzetli yemek tariflerinin paylaşıldığı nefisyemektarifler.com’da ise bir başka bayat pizza tarifinde ise detaylara yer verildi.
Gerekli malzemeler:
- 1 adet somun bayat ekmek
- 1 çay bardağı süt
- 2 adet yumurta
- 3-4 yemek kaşığı sıvı yağ
- Yarım paket kabartma tozu
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı kekik
Üzeri için:
Zeytin, sosis, mısır, domates, yeşil biber, kaşar peyniri, ketçap
İlk önce ekmeklerinizi küçük küçük doğrayın bir kaba koyup üzerine yumurta, süt, sıvı yağ, kabartma tozu kekik, pul biber ekleyip iyice karıştırın
Karışım fazla cıvık olmayacak sütü kontrollü şekilde koyun. Daha sonra tepsiye yağlı kağıt serip ekmeği boşaltıp iyice yayarak bastırın.
Üzerine ketçap sürün. Üzerine konacak malzemeleri doğrayıp hazır edin.
Önce biraz kaşar peyniri daha sonra diğer malzemeleri karışık olarak üzerine koyup biraz tuz serptikten sonra 180°C fırında, üzerleri pişene kadar pişirin tekrar biraz daha üzerine kaşar peyniri koyup eriyene kadar beklettikten sonra dilimleyerek servis yapın.
Not: Sizler evinizdeki malzeme göre az veya çok yapabilirsiniz.
Kaynak: mynet.com, nefisyemektarifleri.com
Görsel kaynak: UmutSepetim
Derleme: aydinlik.com.tr