19 Eylül 2024 Perşembe
İstanbul 20°
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Bayramın tatlı telaşı

Ustalar Ramazan Bayramı için tatlı mesaisine başladı. Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Başkanı Mehmet Yıldırım, 'Bayram süresince yaklaşık 6 bin ton bir tüketim öngörüyoruz' dedi

Bayramın tatlı telaşı
A+ A-

Bayram tatlıları tezgahlarda yerini alırken, bayram telaşına erken giren baklavacılar, oluşan yoğunluktan memnun. Tüketici talebini karşılamak için çalışan tatlıcılar, mağaza satışlarının yanı sıra çevrimiçi siparişlere yetişmek için de büyük emek harcıyor.

Bayram öncesi tatlı imalathanelerinde gözle görülür bir yoğunluk yaşanıyor. Türkiye genelinde yaklaşık bin 400 ton olan günlük baklava üretimi, ramazan ayında iki katına çıktı. Baklava ve Tatlı Üreticileri Derneği (BAKTAD) Başkanı Mehmet Yıldırım, yaşanan yoğunluğa ilişkin bilgi verdi.

KLASİK BAKLAVA TERCİH EDİLİYOR

Salgın süresinde insanların daha çok baklava tükettiğinin altını çizen Yıldırım, şunları kaydetti: "Ramazan bayramlarında her zaman baklava tüketimi artar. Bayram süresince yaklaşık 6 bin ton bir tüketim öngörüyoruz. Birkaç günden beri talep hareketlendi, mesai sürelerimiz de arttı. Bu bayram yine her zamanki gibi klasik baklava en fazla tercih edilen ürünlerden biri. Son yıllarda popüler olan soğuk baklava, midye baklava, mor baklava da önemli artışlar oldu. Çevrimiçi satış her zaman tercih edilen bir alan." Tüketicilere bayram tatlısında güvenilir yerden alışveriş yapmaları çağrısında bulunan Yıldırım, çok ucuz kalitesiz baklavaların sağlık açısından tercih edilmemesi gerektiğini söyledi. Yıldırım, "Bu sene baklava fiyatları kilogramı 100 TL ile 250 TlL arasında değişiyor." dedi.

Bayramın tatlı telaşı - Resim : 1

ANTAKYA KÜNEFESİ

Hatay'da da künefe ustalarının yoğun mesaisi başladı. Türk Patent ve Marka Kurumunca 2008'de tescillenerek coğrafi işaret belgesi alan, tel kadayıfın arasına konulan özel tuzsuz peyniriyle tereyağıyla kızartılan ve üzerine şerbet dökülen "Antakya künefesi", kargo aracılığıyla Türkiye'nin dört bir yanına gönderiliyor. Künefeciler Derneği (KÜNDER) Başkan Yardımcısı Ragıp Bekfilavioğlu, “Hatay genelinde 200'e yakın künefeci var. Ortalama günlük 20 bin porsiyon satılıyor. Ramazan Bayramı'nda satışlarımız 2'ye katlanıyor." dedi.

Tatlı Bayram baktad künefe baklava