Beylerbeyi Sarayı dron ile işte böyle görüntülendi!
Osmanlı Devleti'nde yazlık saray ve devlet konuk evi olarak kullanılan, İstanbul Boğazı kıyısındaki eşsiz görünümüyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken 158 yıllık Beylerbeyi Sarayı, FPV dron ile görüntülendi.
![Nurullah Aydın](https://img.aydinlik.com.tr/rcman/Cw60h60q95gc/storage/files/images/2023/03/31/nurullah-aydin-6DdA.jpg)
Osmanlı Devleti'nde yazlık saray ve devlet konuk evi olarak kullanılan, İstanbul Boğazı kıyısındaki eşsiz görünümüyle yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çeken 158 yıllık Beylerbeyi Sarayı, FPV dron ile görüntülendi.
Megakentin Üsküdar ilçesinde bulunan, kendisine bağlı çeşitli yapı ve köşklerden oluşan bir saray kompleksi olan Beylerbeyi Sarayı, adını bulunduğu Beylerbeyi semtinden alıyor.
Yapımı temmuz 1863'te başlayan, resmi açılışı 21 Nisan 1865'te Sultan Abdülaziz'in katılımıyla gerçekleştirilen Beylerbeyi Sarayı, dış cepheden Batılı, içeriden ise klasik Osmanlı mimari yapı tarzını yansıtıyor.
Beylerbeyi Sarayı, Dolmabahçe Sarayı ile birlikte İstanbul’un Avrupa ve barok mimari tarzı ile dikkat çeken en güzel saraylardan birisi. İç mimarisi ve dış cephesi Neoklasik, Barok ve Rönesans sanatının mükemmel bir birleşimi.
İç Mekan
Sarayın üç girişi, altı devlet odası ve 26 küçük odası var. İki ana kat, mutfak ve depo odalarının bulunduğu bir bodrum katından oluşuyor. İç kısım beyaz mermer ile dekore edilmiş.
Zeminler ise Mısır’dan gelen hasırlarla kaplanmış. Zemin üzerinde etkileyici büyük halılar ve kilimler bulunuyor. Sarayın mobilyaları da oldukça görkemli.
Bunlar arasında en çok dikkati çekenler, Bohem kristal avizeler, Fransız saatleri ve Çin, Japon, Fransız ve Türk Yıldız porselen vazolar.
Köşkler
Beylerbeyi Sarayı’nı dönemin diğer Osmanlı saraylarından farklı kılan şey, arkasındaki eğimli yamaçta şirin teraslı bahçelere sahip olması. Bu teraslarda iki köşk bulunuyor. Bunlar, havuzun yanındaki Sarı Köşk ve güzel mermer duvarlara sahip Mermer Köşk.
Köşkler
Sarayın 70.000 metrekarelik bir alana yayılmış, tarihi bir değere ve ihtişama sahip oldukça etkileyici ve ender ağaçların ve bitkilerin bulunduğu bahçeleri bulunuyor.
BEYLERBEYİ SARAYI ZİYARET SAATLERİ VE GİRİŞ ÜCRETİ
Açılış Kapanış Saatleri
* Beylerbeyi Sarayı, Pazartesi günleri haricinde her gün 09:00 – 18:00 saatleri arasında ziyarete açık.
* Pazartesi günleri kapalı.
Bilet Fiyatları
Beylerbeyi Sarayı giriş ücreti;
* Tam bilet 50 TL, indirimli bilet 25 TL
BEYLERBEYİ SARAYI'NA NASIL GİDİLİR?
Beylerbeyi Sarayı, Üsküdar’ın hemen yanındaki Beylerbeyi semti sahilinde yer alıyor. Konum >>
Beylerbey, Sarayı’na ulaşım için en pratik yol Üsküdar’a gelmek ve buradan Beykoz istikametine giden İETT otobüslerini veya minibüsleri kullanmak.
Üsküdar vapur iskelesinden yaklaşık 3,4 km. mesafede bulunuyor. İsteyenler yürüyerek de ulaşım sağlayabilir.
Üsküdar’a Eminönü ve Beşiktaş‘tan Şehir Hatları Vapurları, Beşiktaş’tan ayrıca tekneler ile, Sirkeci’den Marmaray ile ve Kadıköy‘den de Sarı Dolmuşlar ile ulaşım sağlamak mümkün.
Raylı sistemler için İstanbul Raylı Sistemler Haritası, İETT Belediye Otobüs sefer ve durakları için İETT Hat ve Durak Arama ve şehir hatları vapurları için İstanbul Şehir Hatları Vapur Seferleri sayfasına bakabilirsiniz.
BEYLERBEYİ SARAYI NEREDE
Adres: Milli Saraylar İdaresi Başkanlığı Dolmabahçe Sarayı, Beşiktaş
Beylerbeyi Sarayı konumu için tıklayınız.
Değerli Aydinlik.com.tr okurları.
Aydinlik.com.tr ekibi olarak Türkiye’de ve dünyada yaşanan ve haber değeri taşıyan her türlü gelişmeyi sizlere en hızlı, en objektif ve en doyurucu şekilde ulaştırmak için çalışıyoruz. Yoğun gündem içerisinde sunduğumuz haberlerimizle ve olaylarla ilgili eleştiri, görüş, yorumlarınız bizler için çok önemli. Fakat karşılıklı saygı ve yasalara uygunluk çerçevesinde oluşturduğumuz yorum platformlarında daha sağlıklı bir tartışma ortamını temin etmek amacıyla ortaya koyduğumuz bazı yorum ve moderasyon kurallarımıza dikkatinizi çekmek istiyoruz.
Sayfamızda Türkiye Cumhuriyeti kanunlarına ve evrensel insan haklarına aykırı yorumlar onaylanmaz ve silinir. Okurlarımız tarafından yapılan yorumların, (yorum yapan diğer okurlarımıza yönelik yorumlar da dahil olmak üzere) kişilere, ülkelere, topluluklara, sosyal sınıflara ırk, cinsiyet, din, dil başta olmak üzere ayrımcılık unsurları taşıması durumunda yorum editörlerimiz yorumları onaylamayacaktır ve yorumlar silinecektir. Onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisinde aşağılama, nefret söylemi, küfür, hakaret, kadın ve çocuk istismarı, hayvanlara yönelik şiddet söylemi içeren yorumlar da yer almaktadır. Suçu ve suçluyu övmek, Türkiye Cumhuriyeti yasalarına göre suçtur. Bu nedenle bu tarz okur yorumları da doğal olarak Aydinlik.com.tr yorum sayfalarında yer almayacaktır.
Ayrıca Aydinlik.com.tr yorum sayfalarında Türkiye Cumhuriyeti mahkemelerinde doğruluğu ispat edilemeyecek iddia, itham ve karalama içeren, halkın tamamını veya bir bölümünü kin ve düşmanlığa tahrik eden, provokatif yorumlar da yapılamaz.
Yorumlarda markaların ticari itibarını zedeleyici, karalayıcı ve herhangi bir şekilde ticari zarara yol açabilecek yorumlar onaylanmayacak ve silinecektir. Aynı şekilde bir markaya yönelik promosyon veya reklam amaçlı yorumlar da onaylanmayacak ve silinecek yorumlar kategorisindedir. Başka hiçbir siteden alınan linkler Aydinlik.com.tr yorum sayfalarında paylaşılamaz.
Aydinlik.com.tr yorum sayfalarında paylaşılan tüm yorumların yasal sorumluluğu yorumu yapan okura aittir ve Aydinlik.com.tr bunlardan sorumlu tutulamaz.
Aydinlik.com.tr yorum sayfalarında yorum yapan her okur, yukarıda belirtilen kuralları, sitemizde yayınlanan Kullanım Koşulları’nı ve Gizlilik Sözleşmesi’ni peşinen okumuş ve kabul etmiş sayılır.
Bizlerle ve diğer okurlarımızla yorum kurallarına uygun yorumlarınızı, görüşlerinizi yasalar, saygı, nezaket, birlikte yaşama kuralları ve insan haklarına uygun şekilde paylaştığınız için teşekkür ederiz.