Yandex
23 Mart 2025 Pazar
İstanbul 15°
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Mersin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Bilecik'te genç yaşına rağmen başardı! Yılda 1,5 milyon adet üretip tüm Türkiye'ye gönderiyor

Bilecik'in İnhisar ilçesinde 26 yaşındaki genç çiftçi Ali Haldan, ürettiği 10 farklı marul çeşidiyle dikkat çekiyor. Yıllık 1,5 milyon adet üretilen marullar, İstanbul’da işlenerek Türkiye genelindeki restoran ve zincir marketlere ulaştırılıyor.

Bilecik'te genç yaşına rağmen başardı! Yılda 1,5 milyon adet üretip tüm Türkiye'ye gönderiyor

Eskişehir doğumlu 26 yaşındaki genç çiftçi Ali Haldan, 2017 yılında lise eğitimini tamamladıktan sonra ailesinin çiftçilik yaptığı memleketi Bilecik’in İnhisar ilçesine döndü. Babası Bahri Haldan’dan işleri devralan genç çiftçi, farklı marul çeşitleri yetiştirmeye başlayarak yıllık 1,5 milyon adet üretime ulaştı.

10 ÇEŞİT MARUL ÜRETİYOR

Antalya'dan getirdiği fideleri 70 dönümlük serasında yetiştiren Ali Haldan, aralarında "kırmızı lolorosso", "yeşil endivyen", "yedikule" ve "kırmızı palamut" gibi popüler türlerin bulunduğu toplam 10 çeşit marul üretiyor.

ÜRÜNLER TÜRKİYE'NİN HER YERİNE DAĞITILIYOR

Ali Haldan’ın yetiştirdiği marullar İstanbul’daki tesislerde yıkama, doğrama ve paketleme işlemlerinden geçerek Akdeniz salatası olarak Türkiye’nin çeşitli bölgelerindeki zincir marketlere ve restoranlara gönderiliyor.

'MARULLARIMIZ DAHA AROMALI VE TERCİH EDİLİYOR'

Ürettiği marulların özel aromasıyla öne çıktığını belirten Haldan, Anadolu Ajansı’na verdiği röportajda şunları söyledi:

"Başlangıçta sadece kıvırcık marul yetiştiriyorduk. Sonra farklı türlere yöneldik ve çok memnun kaldık. Ürettiğimiz çeşitler Akdeniz salatasında kullanılıyor. Bizim türlerimiz daha aromalı. Tek tek yendiğinde çok fark etmez ama hepsi birlikte tüketildiğinde kokulu ve baharatlı özel bir tat ortaya çıkıyor. Bu nedenle oldukça tercih ediliyor."

HEDEF TOPRAKSIZ TARIM

Bu yıl fideleri tohumdan üretmeye başlayan Haldan, gelecekte farklı marul türlerini topraksız tarımla yetiştirmeyi hedefliyor. Haldan, "Sabahtan akşama kadar seradayız. Daha ileri tekniklerle üretim kapasitemizi artırmayı amaçlıyoruz" şeklinde konuştu.

Bilecik