24 Kasım 2024 Pazar
İstanbul
  • İçel
  • Şırnak
  • Çanakkale
  • Çankırı
  • Şanlıurfa
  • Çorum
  • İstanbul
  • İzmir
  • Ağrı
  • Adıyaman
  • Adana
  • Afyon
  • Aksaray
  • Amasya
  • Ankara
  • Antalya
  • Ardahan
  • Artvin
  • Aydın
  • Balıkesir
  • Bartın
  • Batman
  • Bayburt
  • Bilecik
  • Bingöl
  • Bitlis
  • Bolu
  • Burdur
  • Bursa
  • Düzce
  • Denizli
  • Diyarbakır
  • Edirne
  • Elazığ
  • Erzincan
  • Erzurum
  • Eskişehir
  • Gümüşhane
  • Gaziantep
  • Giresun
  • Hakkari
  • Hatay
  • Iğdır
  • Isparta
  • Kırşehir
  • Kırıkkale
  • Kırklareli
  • Kütahya
  • Karabük
  • Karaman
  • Kars
  • Kastamonu
  • Kayseri
  • Kilis
  • Kmaraş
  • Kocaeli
  • Konya
  • Malatya
  • Manisa
  • Mardin
  • Muş
  • Muğla
  • Nevşehir
  • Niğde
  • Ordu
  • Osmaniye
  • Rize
  • Sakarya
  • Samsun
  • Siirt
  • Sinop
  • Sivas
  • Tekirdağ
  • Tokat
  • Trabzon
  • Tunceli
  • Uşak
  • Van
  • Yalova
  • Yozgat
  • Zonguldak

Bir daha hazır almak yok! Yufka ustalarına taş çıkartan yaş böreklik yufka tarifi…

Tatlıların can damarı olan yufkayı evde yapmayı neden denemiyorsunuz? Böreklerin yumuşak bir hamur olmasını istiyorsanız malzemelerinizi hazırlamaya başlayın. Artık içinizdeki ustayı ortaya çıkarmanın ve yeteneklerinizi sergilemenin zamanı geldi. İşte yaş böreklik yufka tarifi...

Bir daha hazır almak yok! Yufka ustalarına taş çıkartan yaş böreklik yufka tarifi…
A+ A-

En sevdiğiniz hamur işlerinin daha da lezzetli olması için yufka hamuru seçimi önemlidir. Kağıt üzerinde yapımı kolay gibi görünüyor ancak ince ve dayanıklı bir hamur yapmanın bazı püf noktaları var. Sizler için derlediğimiz bu yöntemle kendi ellerinizle doyurucu bir milföy böreği yapabilirsiniz. Enfes lezzetler sunan fırında yufka tarifine hazır mısınız? İşte yaş böreklik yufka tarifi...

Sac tavada veya tavada da pişirilebilir. Açtığınız hamurun boyutunu kullandığınız pişirme seçeneğine göre ayarlayabilirsiniz. Hamuru yapmaya başlamadan önce pişirme kağıdınızı, oklavanızı ve tezgahınızı hazırlayın. Aşağıdaki malzemeleri belirtilen boyutlardaki bir kaseye koyun.

Yaş böreklik yufka tarifinin malzemeleri

  • 5 su bardağı elenmiş un
  • yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1,5 su bardağı ılık su

Bir daha hazır almak yok! Yufka ustalarına taş çıkartan yaş böreklik yufka tarifi… - Resim : 1

Un seçimi

Börek ve un kullanılması hazırlama sürecini kolaylaştırır. Ne kadar çok un elerseniz hamur o kadar yumuşak olur. Hamura eklenen su miktarı kullanılan unun niteliğine bağlıdır.

Şimdi yoğurma zamanı

Hamuru ne kadar iyi yoğurursanız yüzey o kadar pürüzsüz olur ve yırtılma olasılığı o kadar az olur. Yoğurma işleminiz bittikten sonra saklama poşetine koyup buzdolabına koyun ve yaklaşık 30 dakika kadar dinlendirin.

Hamuru küçük parçalara ayırın

Şimdi dinlenen hamuru daha küçük parçalara bölün. Milföy hamurunu tavada pişirirken, hamur işini küçük parçalara ayırmak faydalı olacaktır. Yufka hamurunu sac tava kullanarak pişirmek, hamuru daha büyük parçalara ayırmanıza olanak tanır. Bezeyi bıçakla kesip yuvarladıktan sonra ıslak bir bezin üzerine koyup 10-15 dakika daha dinlendirin. bezeyi düzleştirin
Dinlenen beze hamuruna biraz un serpip oklava kullanarak çay tabağı büyüklüğünde açın. Bu aşamada fazla un kullanırsanız hamur kuruyabilir. Bezlerin tamamı açıldıktan sonra tekrar nemli bezin içerisinde 10 dakika kadar bekletin.

Artık hamuru açmanın zamanı geldi

Dinlenen hamuru üzerine un serptikten sonra 3-4 kat halinde açabilirsiniz. Kullanacağınız tencerenin tabanını kaplayacak büyüklükte iki parça parşömen kağıdı kesin. Öncelikle açmak istediğiniz hamur miktarını yağlı kağıt üzerine yerleştirin. Diğer yandan hamurun arasına sıvı yağ sürüp üzerine elenmiş un serperek hamurun birbirine yapışmasını önleyebilirsiniz. Hamuru ikinci bir pişirme kağıdıyla örtün. Hamuru biraz uzatmak için kağıdı oklava ile bastırın. Artık hamuru merdane yardımıyla açmaya başlayabilirsiniz. Alttaki hamurun yönünü değiştirmek için oklavayı dengeli bir şekilde ileri geri hareket ettirin. Bu, hamurun tamamını eşit ve düzgün bir şekilde yaymanızı sağlayacaktır.

Pişirme işlemi

Hamuru pişirme kağıdı serili bir kalıba dökün ve her 15 saniyede bir çevirerek yaklaşık 1 dakika pişirin. Pişen tart hamurunu soğumadan ayırmak daha kolay olacaktır. Usta eller kullanarak hamuru bir kase suya koyun ve 3-4 dakika kurumasını bekleyin. Taze pişmiş hamur işi hamuru hemen kullanılabilir veya dondurucuda birkaç ay saklanabilir.

Tarif