Bir daha sofranızdan eksik etmeyeceksiniz! Antibiyotik gibi etkisi var…
Soğan mutfağın olmazsa olmazıdır. Yemeklerinize lezzet katmasının yanı sıra bağışıklık sisteminizi de destekler. Doğal bir antibiyotik görevi gören soğanın vücuda faydaları saymakla bitmiyor. Soğanın faydaları ve kullanım alanları hakkında daha fazla bilgi edinmek istiyorsanız işte detaylar…
Soğan ev yemeklerinde, salatalarda, lahmacunlarda ve dürümlerde de vazgeçilmezdir. Sağlıklı bir vücut için doğal kaynaklar arıyorsanız soğanı alışveriş listenizden çıkaramazsınız. Haminden karamelizesine kadar soğanın bilinmeyen faydalarına ve nasıl kullanılacağına bir göz atalım.
Güçlü antioksidan kaynağı
Antioksidanlar, hücrelerin içinde oluşabilecek hasarları onarmak için vücudun ihtiyaç duyduğu maddelerdir. Soğan antioksidanlar açısından zengindir. Antioksidanlar açısından zengin olan soğan, grip, çeşitli kanser türleri ve kalp hastalıkları gibi hastalıklara karşı vücudun direncini artırmaya yardımcı olur. Diyetinize kırmızı soğanın dahil edilmesi özellikle tavsiye edilir.
Metabolizmayı hızlandırır
Soğan sağlıklı beslenmenin en üstünde yer alır ve içerdikleri saponinler adı verilen maddeler metabolizmanızı hızlandırmaya yardımcı olur. Soğan aynı zamanda kan şekeri seviyesinin düzenlenmesine de yardımcı olur, bu nedenle onları yemeklerinize eklemeyi unutmayın.
Vücuttaki döngüleri düzenler
Vücuttaki fazla ödem ve enfeksiyonlardan kurtulmak, sindirim sistemini düzenlemek istiyorsanız yine soğanı tercih edin. İdrar söktürücü özelliğe sahip olan soğan, adet düzensizliği yaşayan kadınlara da faydalıdır.
Soğanı nasıl tüketilmeli?
Soğan tercihinize göre çiğ veya kavrulmuş olarak yenebilir. Salatalara, mezelere ve sandviçlere çiğ soğan eklemenin keyfini de çıkarabilirsiniz. Sağlıklı ve lezzetli soğan arıyorsanız kırmızı soğan sizin tercihinizdir. Ayrıca lezzet katmak ve midenizi memnun etmek için kırmızı soğanları karamelize edebilirsiniz.
Moda yemekler, fırın yemekleri, tavada kızartılmış sebzeler, dolmalar... Bu lezzetleri hazırlarken dikkat etmeniz gereken ilk şey beyaz soğandır! Beyaz veya kuru soğan, yemeklere lezzet katmak için küp şeklinde kesildiğinde harikadır. Çiğ soğan yerken sevilen bir lezzet olan yeşil soğan, salataların ve sunumların vazgeçilmez malzemesidir. Yeşil soğanı doğrayıp yemeklerinizin üzerine serpmek vücudunuza sağlık vermenin en lezzetli yoludur.